Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος: Κανένα σενάριο εμπλοκής του στρατού στον πόλεμο κατά του κοροναϊού

Παναγιωτόπουλος: Κανένα σενάριο εμπλοκής του στρατού στον πόλεμο κατά του κοροναϊού

Ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

Το σενάριο να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα για τον κοροναϊό απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν είναι απλή υπόθεση να επιβάλλουν οι ένοπλες δυνάμεις τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊο στο εσωτερικό της χώρας, «είναι μια συζήτηση πιο μεγάλη, πιο περίπλοκη» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, ούτε θα πρέπει αυτή τη στιγμή να το βλέπουμε μπροστά μας, ενώ είπε ότι και ο ίδιος έχει ακούσει τέτοια σενάρια να αναπτύσσονται κυρίως από αναρμόδιους παράγοντες.

Τόνισε δε ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

«Σε κάθε περίπτωση για να τα λέμε όλα, θα δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν».

Για τις πληροφορίες αποστολής μεταναστών με κοροναϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.

«Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράτε στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.

«Αυτό σημαίνει ότι η αποτροπή που έχουν εντολή και οδηγία από την κυβέρνηση οι δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα να εφαρμόσουν, θα είναι ακόμη πιο εντατική», σημείωσε.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024