Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σκέψεις για επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας τον Μάιο

Κοροναϊός: Σκέψεις για επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας τον Μάιο

Η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να επανεκκινήσει σταδιακά από τον Μάιο, εκτίμησε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άνθονι Φάουτσι,

Η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να επανεκκινήσει σταδιακά από τον Μάιο, εκτίμησε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άνθονι Φάουτσι, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του, την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού φαίνεται ότι πλησιάζει στην κορύφωσή τις στις ΗΠΑ.

Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα του άρεσε να δει ένα μέρος των ΗΠΑ να βγαίνει από τη καραντίνα το Πάσχα.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν τα δεδομένα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια», εξήγησε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχιστούν τα μέτρα, πρόσθεσε ο καθηγητής, που εκπροσωπεί την επιστημονική κοινότητα στην ομάδα εργασίας που συγκρότησε ο Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Φάουτσι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιδημία θα υποχωρήσει, ιδίως στη Νέα Υόρκη που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 8.500 θανάτους. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, στην εντατική και οι διασωληνώσεις όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά αρχίζουν να μειώνονται», εξήγησε λέγοντας ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος».

Η απόφαση να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας σε φυσιολογικούς ρυθμούς «δεν είναι σαν να ξανανάβουμε μια λάμπα», επέμεινε ο Φάουτσι, εξηγώντας ότι θα πρέπει να μελετηθούν διάφορες παράμετροι, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της υπαίθρου. Έφερε ως παράδειγμα τη Νέα Υόρκη και το Άρκανσο, μια Πολιτεία όπου δεν έχουν ληφθεί μέτρα καραντίνας ωστόσο οι νεκροί είναι μόνο 27. Τα μέτρα που θα αποφασιστούν επομένως «δεν θα είναι τα ίδια για όλον τον κόσμο», κατέληξε.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024