Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φάουτσι κατά Τραμπ - Καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την πανδημία

Φάουτσι κατά Τραμπ – Καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την πανδημία

Περισσότερα από 530.000 κρούσματα της επιδημίας του κοροναϊού και 21.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος σύμβουλος δημόσιας υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης δρ Αντονι Φάουτσι δήλωσε το βράδυ στο CNN ότι ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε καθυστερημένα και δεν άκουσε τους ειδικούς που τον προειδοποιούσαν από τις αρχές του έτους ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο απολογισμός της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ δε θα ήταν τόσο βαρύς, αν είχαν εφαρμοσθεί πιο γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα, παραδέχθηκε.

Δηλώσεις

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ πρότειναν την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν εισακούσθηκαν επί έναν μήνα, ο Αντονι Φάουτσι είπε ότι εάν τε μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, «θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ζωές». «Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό», πρόσθεσε.

«Ομως εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί δισταγμοί για να κλείσουν όλα», είπε ο δρ.Αντονι Φάουτσι που έχει υπάρξει σύμβουλος δημόσιας υγείας έξι αμερικανών προέδρων.

Οταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανέλαβε δράση όταν ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι συμβούλευαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ο Αντονι Φάουτσι δήλωσε: «Ξέρετε…όπως έχω πει πολλές φορές, εμείς βλέπουμε το θέμα από την πλευρά της (δημόσιας) υγείας. Κάνουμε μία σύσταση. Συχνά, η σύσταση εισακούεται. Μερικές φορές, όχι».

Περισσότερα από 530.000 κρούσματα της επιδημίας του κοροναϊού και 21.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των θανάτων θα υπερβεί τις 60.000 μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Λευκός Οίκος δεν εξέδωσε τις οδηγίες για την κοινωνική αποστασιοποίηση παρά στις 16 Μαρτίου. Εκτοτε, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown με αποτέλεσμα την εκτόξευση των ποσοστών της ανεργίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ανήσυχος για το βύθισμα της αμερικανικής οικονομίας σε εκλογική χρονιά προσανατολίζεται στην άρση των μέτρων την 1η Μαΐου. Αλλά έχει δηλώσει ότι θα ακούσει την γνώμη των ειδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP και με πληροφορίες από τον Guardian

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024