Στον ισχυρισμό ότι η ΔΟΕ ήθελε να αναβάλλει νωρίτερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προέβη ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό, αντιδρούσε η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Τελικά, οι Ιάπωνες αναγκάστηκαν να συναινέσουν και μάλλον ορθα έπραξαν, αφού το Τόκιο έχει πληγεί από τον Covid-19 τις τελευταίες μέρες.

«Στις 21 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για τη μαζική διάδοση του ιού στη Νότια Αμερική και την Αφρική και διοργανώσαμε την επόμενη μέρα έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Θέλαμε να ανακοινώσουμε την αναβολή στις 22 Μαρτίου, αλλά δεδομένου του μεγάλου μεγέθους των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιάπωνες φίλοι μας δεν μπορούσαν να πουν αμέσως ναι ή όχι», ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν μιλούσαμε για ποδοσφαιρικό αγώνα ή για Μαραθώνιο σε μία πόλη. Δύο ημέρες αργότερα, επετεύχθη συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε και η απόφαση επισημοποιήθηκε κατά τη διαδικασία. Μας πήρε μόνο τρεις ημέρες για να συμφωνήσουμε για την αναβολή και άλλες έξι ημέρες για να ανακοινώσουμε τις νέες ημερομηνίες», δήλωσε ο Μπαχ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr