Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος : Εξετάζουμε σενάριο εισροής μεταναστών από τον Έβρο ή τα νησιά το Πάσχα

Παναγιωτόπουλος : Εξετάζουμε σενάριο εισροής μεταναστών από τον Έβρο ή τα νησιά το Πάσχα

«Υπάρχει τακτική της Άγκυρας για χτυπήματα σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Υπάρχει τακτική της Άγκυρας για χτυπήματα σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί οργανωμένου σχεδίου της Τουρκίας να προωθήσει στα ελληνικά νησιά πλήθος μεταναστών, μεταξύ των οποίων και φορέων του κοροναϊού.

«Εξετάζουμε σενάριο εισροής μεταναστών από τον Έβρο ή τα νησιά το Πάσχα. Άλλωστε και στον Έβρο κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έγινε η απόπειρα. Παραμένουν σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στον Antenna.

«Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία» πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κοροναϊού».

Σε ότι αφορά τον τρόπο αντίδρασης της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε «θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων. Στον Έβρο ενισχύεται ο φράχτης όπου υπάρχει και δημιουργείται σε σημεία που δεν υπάρχει. Στην θάλασσα, που είναι πιο δύσκολη η προσπάθεια από ότι στην ξηρά, εκεί είμαστε μαζί με το Λιμενικό», ενώ επεσήμανε ότι «οι οδηγίες που εμείς δίνουμε είναι για αποτροπή».

Για τις κλειστές εκκλησίες το Πάσχα

«Η πίστη κάθε ανθρώπου είναι προσωπική υπόθεση και καταλαβαίνω την ανάγκη του κάθε ανθρώπου, αλλά αυτά που γίνονται είναι για το γενικό καλό. Επειδή μπαίνουμε στην κρίσιμη καμπή, πρέπει να «κρατήσουμε» αυτές τις ημέρες, παρά το Πάσχα και τον καλό καιρό, για να πάμε στην σταδιακή άρση των μέτρων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τα περιστατικά σε Κουκάκι και Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν την Θεία Κοινωνία, παραβαίνοντας τα μέτρα Κράτους και Εκκλησίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Για κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε ότι αφορά τα πιθανά κρούσματα κοροναϊού σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «από τις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποφυγή των συναθροίσεων και τον εφοδιασμό των μονάδων με μέσα προστασίας. Στην πορεία αναθεωρούσαμε όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, είχαμε στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων 30 κρούσματα, ε των οποίων τα 3 ήταν σοβαρά, είχαμε και 1 θάνατο δυστυχώς, ενός στελέχους που είχε και άλλα προβλήματα υγείας», ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην αναστολή των αδειών όσων φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε «δεν μπορούμε να χαλάσουμε ένα μέτρο που απέδωσε. Θα ήθελα να επιδειχθεί υπομονή λίγο ακόμη για να μην χαθεί η χρονιά, να μην κλείσουν οι Σχολές. Μετά θα δώσουμε κάποια άδεια, ώστε να ισοσκελίσουμε αυτόν τον περιορισμό που δημιουργεί και μια στεναχώρια. Καλύτερα όμως να είναι μέσα στις Σχολές, λίγο περιορισμένοι και κάπως στεναχωρημένοι, αλλά υγιείς».

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024