Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρον άρον έφυγαν από τα δικαστήρια ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και η δήμαρχος - Στις 25 Μαΐου η δίκη

Άρον άρον έφυγαν από τα δικαστήρια ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και η δήμαρχος – Στις 25 Μαΐου η δίκη

Τακτική δικάσιμο για τις 25 Μαΐου ζήτησε και πήρε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος από τον Εισαγγελέα Κέρκυρας στον οποίο κατέθεσε πριν από λίγη ώρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Τακτική δικάσιμο για τις 25 Μαΐου ζήτησε και πήρε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος από τον Εισαγγελέα Κέρκυρας στον οποίο κατέθεσε πριν από λίγη ώρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Από χθες το βράδυ, έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία με εντολή του Εισαγγελέα της Κέρκυρας κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όσα έγιναν την Κυριακή των Βαΐων κατά την τελετή της λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfupress.com, η δικογραφία σχηματίστηκε κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνού οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση τόσο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου, όσο και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στα μέσα Απριλίου περί λειτουργιών της εκκλησίας κεκλεισμένων των θυρών και περί Θείας Κοινωνίας.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης είχε δώσει κατάθεση σε ανακριτικούς υπάλληλους της αστυνομίας οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο Μητροπολιτικό μέγαρο ενώ αυτήν την ώρα καταθέτει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, η οποία αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ίδια μέρα οι δίκες και για Υδραίου – Μεταλληνό

Μετά τον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο, τακτική δικάσιμο για τις 25 Μαΐου έλαβαν και πήραν τόσο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικό Συμβουλίου.

H Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός παρουσιάστηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Δημάρχου κ. Δεσεγγρίνη, τόσο η ίδια όσο και ο κ. Μεταλληνός ζήτησαν και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 25 Μαΐου, δηλαδή την ίδια ημέρα που θα δικαστεί και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Δεν έκαναν δηλώσεις

Άπαντες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας χωρίς να κάνουν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ευχήθηκε «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

«Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω την μικροκομματική εκμετάλλευση αλλά και τη στοχοποίησή μου»

Νωρίτερα, σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου τόνιζε μεταξύ άλλων ότι έμεινε μόνο για λίγα λεπτά στο ναό εκπροσωπώντας το δήμο και τήρησε όλες τις αποστάσεις.

Παράλληλα έσπευσε να διαψεύσει ότι ήταν παρούσα στη Θεία Λειτουργία και πως μετείχε στη Θεία Κοινωνία.,

Επιπλέον έκανε λόγο για «μικροκομματική εκμετάλλευση» της υπόθεσης και «στοχοποίηση» της.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Υδραίου:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.

Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.

Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.

Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου.

Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024