Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ανείπωτη τραγωδία - Στις 20.580 οι νεκροί συνολικά

ΗΠΑ : Ανείπωτη τραγωδία – Στις 20.580 οι νεκροί συνολικά

Περίπου 2.074 θάνατοι αναφέρθηκαν μόνο την Παρασκευή, κάνοντας τις ΗΠΑ τη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς λόγω του κοροναϊού. Με βάση και τα τελευταία στοιχεία, 20.580 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία.

Ο αριθμός των νεκρών είναι υψηλότερος από τους 19.468 θανάτους που αναφέρθηκαν από την Ιταλία. Περίπου 2.074 θάνατοι αναφέρθηκαν μόνο την Παρασκευή, κάνοντας τις ΗΠΑ τη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 533.000 θετικές περιπτώσεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κοροναϊός έχει μολύνει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους και σκότωσε περισσότερους από 108.000 ανθρώπους.

Ένα μοντέλο που ανέπτυξε ο Δρ Chris Murray, διευθυντής του Ινστιτούτου Μετρικών Υγείας και Αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, είχε προβλέψει 61.500 θανάτους μέχρι τον Αύγουστο σε περίπτωση που η κοινωνική αποστασιοποίηση συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαϊου.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει, ανήλθε σε 30.502. Σε σοβαρή κατάσταση και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, βρίσκονται 11.471 ασθενείς.

Εκτιμήσεις

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του NBC, ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, είπε:

«Τα πραγματικά δεδομένα μας λένε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζουμε, έτσι πιστεύω ότι θα δούμε μια κάμψη και μοιάζει περισσότερο πιθανό το σενάριο με τις 60.000 νεκρούς παρά με τις 100.000 έως 200.000».

Σε μια ενημέρωση την Παρασκευή, η Δρ Deborah Birx της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι παρά τα θετικά σημάδια, οι ΗΠΑ δεν είχαν φθάσει ακόμη στην κορύφωση της έξαρσης.

«Έτσι κάθε μέρα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε χθες, την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί αυτό τελικά θα μας οδηγήσει στην κορυφή και στην άλλη πλευρά», δήλωσε.

Δηλώσεις Τραμπ

Σε ερώτηση που έγινε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το πότε θα επιλέξει να ανοίξει ξανά η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, εκείνος απάντησε: «Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω μόνο στον Θεό ότι είναι η σωστή απόφαση, αλλά θα έλεγα χωρίς αμφιβολία ότι είναι η μεγαλύτερη απόφαση που έπρεπε ποτέ να πάρω».

«Πρέπει να πάρω τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου. Άρχισα να σκέφτομαι αυτό. Θέλω να πω ότι έχω πάρει πολλές μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου. Αυτό το καταλαβαίνετε».

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου». είπε ο Τραμπ, δείχνοντας προφανώς ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, την ώρα που η πανδημία «σκορπίζει» τη θλίψη παντού.

Νέα Υόρκη

Είναι το επίκεντρο του κοροναϊού. Τα κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, έχουν φθάσει συνολικά τα 181.144. Οι νεκροί συνολικά φθάνουν τους 8.627.

Την ίδια ώρα, στο νησία Hart γίνονται ομαδικές ταφές σε μεγάλους λάκκους. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μια σκάλα για να κατέβουν εκεί όπου τα φέρετρα είναι στοιβαγμένα.

Η τοποθεσία χρησιμοποιείται για εκείνους που δεν είχαν κανέναν συγγενή ή που δε μπορoύν να πληρώσουν το κόστος της κηδείας.

Πηγή: ibtimes.sg, worldometers.info

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024