Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πάσχα : Εβραίοι ιερείς προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων τηρώντας αποστάσεις

Κοροναϊός – Πάσχα : Εβραίοι ιερείς προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων τηρώντας αποστάσεις

Οι «Κοχάνιμ» πιστεύεται ότι κατάγονται από τη γενιά του βιβλικού Ααρών και συχνά αναφέρονται ως Εβραίοι ιερείς λόγω του εξέχοντος ρόλου τους στη λατρεία στους αρχαίους Ναούς του Ιουδαϊσμού στην Ιερουσαλήμ

Δέκα εβραίοι λατρευτές που φορούσαν μάσκες προσώπου προσευχήθηκαν στο Δυτικό Τείχος την Κυριακή σε μια ειδική «Ιερή Ευλογία» κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, ένα γεγονός που συνήθως είχε χιλιάδες πιστούς.

Τηρήθηκαν τα μέτρα και στην προσευχή

Λόγω των περιορισμών του κοροναϊού που απαγορεύουν μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, η ομάδα διατήρησε την κοινωνική αποστασιοποίηση στον ιερό χώρο της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν ήταν από την ομάδα που παρέστη την Κυριακή.

«Πέρυσι ήμουν μεταξύ 100.000 φέτος, δυστυχώς, πολύ λιγότερους», έγραψε ο Φρίντμαν στο Twitter. «Θα προσευχηθώ ο κόσμος να απαλλαγεί από περαιτέρω ασθένεια ή θλίψη».

Η ευλογία διεξάγεται από μέλη της εβραϊκής ιερατικής κάστας, γνωστή ως «Κοχάνιμ» στα εβραϊκά. Λένε προσευχές και καλύπτουν τα κεφάλια τους και τα πρόσωπά τους, τραγουδώντας την ευλογία, αρχίζοντας από: «Ο Κύριος σας ευλογεί και σας κρατάει».

Οι «Κοχάνιμ» πιστεύεται ότι κατάγονται από τη γενιά του βιβλικού Ααρών και συχνά αναφέρονται ως Εβραίοι ιερείς λόγω του εξέχοντος ρόλου τους στη λατρεία στους αρχαίους Ναούς του Ιουδαϊσμού στην Ιερουσαλήμ.

Η τελετή πραγματοποιείται κατά τις εβραϊκές αργίες του Πάσχα και του Σουκότ. Το Δυτικό Τείχος συναντά την ιερή ένωση που είναι γνωστή στους Εβραίους ως Har ha-Bayit ή Mount Temple και στους μουσουλμάνους ως al-Haram al-Sharif ή το Noble Sanctuary.

Το ιερότερο μέρος όπου επιτρέπεται στους Ιουδαίους να προσευχηθούν στην Ιερουσαλήμ, χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια από τον Ηρώδη τον Μέγα.

Πηγή: reuters.com

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024