Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Για κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων προειδοποιεί η Ιταλίδα ΥΠΕΣ

Κοροναϊός : Για κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων προειδοποιεί η Ιταλίδα ΥΠΕΣ

Η ιταλίδα υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης

Η ιταλίδα υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

«Μετά τις δυσκολίες του εργασιακού χώρου, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές εντάσεις, με τυχόν αναζωπύρωση της κοινής εγκληματικότητας, αλλά και εστίες εξτρεμιστικού τύπου. Με τον κίνδυνο, στις νέες αυτές ανάγκες, να παρεισδύσουν ολέθριες ευκαιρίες για το οργανωμένο έγκλημα» γράφει η ιταλίδα υπουργός.

Όπως γράφει ο Τύπος, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα συνεργαστούν με τους νομάρχες για τον έλεγχο φαινομένων που συνδέονται με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, «τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στη δημόσια τάξη».

Η ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, επίσης, ζητά να ληφθεί υπόψη με την πρέπουσα προσοχή κάθε μήνυμα αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των πιο αδύναμων κατηγοριών πολιτών.

Οι νομάρχες, τέλος, καλούνται να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και υπέρ των πολιτών που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024