Την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης στη μάχη κατά του κορονοϊού εκφράζει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η οποία δείχνει τα αποτελέσματα της αγωγής του remdesivir, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  σε 36 από τους 53 ασθενείς (68%) που έλαβαν θεραπεία remdesivir σε παρηγορητική χρήση, παρατηρήθηκε κλινική βελτίωση.

Αναλυτικά ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει τα εξής:

«Τα πρώτα νέα για το remdesivir είναι καλά #Covid-19

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine σήμερα (10/04/2020) με τίτλο ‘Compassionate Use of Remdesivir for Patients with Severe Covid-19’ περιγράφει τα αποτελέσματα της αγωγή του remdesivir σε βάση παρηγορητικής χρήσης, σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση. (DOI: 10.1056/NEJMoa2007016)

Τα πρώτα νέα λοιπόν είναι καλά, αλλά η ακριβής ποσοτικοποίηση της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου θα απαιτήσει συνεχιζόμενες τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές θεραπείας με remdesivir.

Λίγα λόγια για τη μελέτη. Πρόκειται για ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη μόλυνση SARS-CoV-2, που είχαν κορεσμό οξυγόνου 94% ή λιγότερο, είτε ανέπνεαν φυσιολογικά είτε βρίσκονταν σε μηχανική οξυγόνωση. Από τους 53 ασθενείς των οποίων τα δεδομένα αναλύθηκαν, 22 ήταν στις ΗΠΑ, 22 στην Ευρώπη ή τον Καναδά και 9 στην Ιαπωνία. Από αυτούς 30 ασθενείς (57%) έλαβαν μηχανική οξυγόνωση και 4 (8%) έλαβαν εξωσωματική οξυγóνωση μεμβράνης (ΕCMO).

Σε 36 από τους 53 ασθενείς (68%) που έλαβαν θεραπεία remdesivir σε παρηγορητική χρήση, παρατηρήθηκε κλινική βελτίωση. Στο γράφημα βλέπουμε την σωρευτική συχνότητα κλινικής βελτίωσης ανά ηλικιακή ομάδα από την αρχή της θεραπείας έως την ημέρα 36».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο