Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμός για τον κόσμο που... πλημμύρισε τους δρόμους - Σχεδόν 700 παραβάσεις σε λίγες ώρες

Κοροναϊός : Συναγερμός για τον κόσμο που… πλημμύρισε τους δρόμους – Σχεδόν 700 παραβάσεις σε λίγες ώρες

Λίγο ο καλός καιρός, λίγο οι γιορτινές μέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σάββατο, να δούμε σε κάποιες περιοχές εικόνες, που θύμιζαν μέρες πρό  καραντίνας...Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο μέσα σε λίγες ώρες ( από τις 06:00 έως τις 15:00), βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις.

Λίγο ο καλός καιρός, λίγο οι γιορτινές μέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σάββατο, να δούμε σε κάποιες περιοχές εικόνες, που θύμιζαν μέρες πρό  καραντίνας…

Εικόνες που σήμαναν συναγερμό στις αρχές, με τους επικεφαλής της μάχης κατά του κοροναϊού, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, να σημειώνουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη υπομονής και προσήλωσης στα μέτρα  «για να μην γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει».

Την ίδια ώρα με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας, τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Σχεδόν 700 παραβάσεις σε λίγες ώρες

Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο μέσα σε λίγες ώρες ( από τις 06:00 έως τις 15:00), βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων τα 200 ήταν στην Αττική.

20 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφέρειας

Δεν έλλειψαν και αυτοί που ήθελαν να «αποδράσουν» καθώς βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 17 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Κοσμοσυρροή στο Φλοίσβο

Το Σάββατο, ο Φλοίσβος γέμισε με μαθητές, οικογένειες, παρέες νέων και αθλούμενους οι οποίοι βγήκαν για περπάτημα πλάι στη θάλασσα.

Η έξοδος για άσκηση επιτρέπεται, και οι πολίτες βλέποντας τον καλό καιρό, βγήκαν από το σπίτι, ταυτόχρονα και ενδεχομένως άθελά τους.  Ωστόσο δεν κατάφεραν να αποφύγουν το συνωστισμό που ελλοχεύει κινδύνους καθώς ο κοροναϊός παραφυλάει.

Δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο;

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία που, όπως είπε, δείχνει ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος με τον κοροναϊό δεν έχει περάσει.

Όπως κατήγγειλλε εκατοντάδες άτομα έκαναν συνάθροιση στο Πάρκο Τρίτση το αόγευμα της Παρασκευής αφού πρώτα έσπασαν τα λουκέτα. Η συνάθροιση «διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών», είπε ο κ. Πατούλης

Ουρές σε λαϊκή και πλυντήρια αυτοκινήτων στην Κρήτη

Συνωστισμός επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά στις Πατέλες του Ηρακλείου Κρήτης ενώ -παρά την καραντίνα – δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «γέμισαν» και τα πλυντήρια αυτοκινήτων.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Ηρακλειώτες πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν να τα πλύνουν ενώ σε αρκετά πλυντήρια είχαν δημιουργηθεί ουρές.

Μικροί και μεγάλοι εξάλλου βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά στις Πατέλες και αγόραζαν τρόφιμα χωρίς να τηρούν καν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Συναγερμός στις αρχές : Κάνουμε υπομονή – Μένουμε σπίτι μέχρι 27 Απριλίου

Τα φαινόμενα αυξημένου συγχρωτισμού, θορύβησαν τις αρχές, με τους επικεφαλής της μάχης κατά του κοροναϊού να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητούν από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να τηρήσουν με προσήλωση τα μέτρα.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, το Σάββατο, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, επέμειναν ότι πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων και πως η σωματική άσκηση πρέπει να γίνεται με προφυλάξεις.

Χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε : «Είναι σωστό να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία, όμως η σωματική άσκηση θα πρέπει να γίνεται με τις σωστές προφυλάξεις.

Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι. Το μήνυμα μένουμε σπίτι δεν αλλάζει. Το περπάτημα έξω είναι καλό και είναι δικαίωμα μας να το κάνουμε. Μπορούμε να περπατάμε τηρώντας όμως τις αποστάσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, σημείωσε πως «είναι θεμιτό» αν κάποιος βγει για την προσωπική του άσκηση κοντά στην κατοικία του, αλλά «αθέμιτο» αν πάει επί παραδείγματι, σε άλλο δήμο.

«Είναι ώρα να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και να παραμείνουμε στο σπίτι, για να νικήσουμε τον κοροναϊό. Μένουμε σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου για να μην γκρεμίσουμε ότι έχουμε καταφέρει» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024