Μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορονοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Τέσσερα θετικά τεστ

Ανακούφιση στις Αρχές και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προκαλεί η είδηση ότι από το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν στον οικισμό Νέας Σμύρνης Λάρισας εντοπίστηκαν συνολικά μόλις 4 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, στις 200 εναπομείνασες δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία των Ρομά και εξετάστηκαν από τον ΕΟΔΥ, δε βρέθηκε κανένα θετικό στον κοροναϊό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα ακόμη θετικό κρούσμα έχει καταγραφεί στην περιοχή αλλά δεν αφορά τη δειγματοληψία που έγινε χθες. Πρόκειται για άτομο που διαμένει μέσα στον οικισμό των Ρομά, αλλά είχε προσέλθει μόνο του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Υπενθυμίζεται πως στα 113 που εξετάστηκαν χθες στη Λάρισα από την ίδια πληθυσμιακή ομάδα, βρέθηκαν μόλις τρία θετικά.

Το πρωί εξάλλου έγιναν στοχευμένες δειγματοληψίες τόσο στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, όσο και στον Τύρναβο.

Καταγγελίες δημάρχου Κιλελέρ

Αν και τα θετικά νέα από τους ελέγχους στα 313 τεστ δημιουργούν ανακούφιση, αίσθηση προκάλεσαν  οι καταγγελίες του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου. Ο δήμαρχος Κιλελέρ δήλωσε στο onlarissa.gr ότι τα προηγούμενα 24ωρα πολλοί Ρομά μετακινήθηκαν από τον οικισμό Νέας Σμύρνης σε κοντινά χωριά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νασιακόπουλος ανέφερε ότι όταν ακούστηκε ότι ο οικισμός θα τεθεί σε αποκλεισμό, εκατοντάδες άτομα μετακινήθηκαν σε χωριά κοντά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν κάποιες οικογένειες Ρομά.

Η καταγγελία έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς εάν έχει παραβιαστεί σε τέτοια έκταση η καραντίνα υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο εκτός από τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα να προκληθεί μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού.

Η ανησυχία εδράζεται στο γεγονός ότι σε όλη τη Θεσσαλία διαμένουν συνολικά πάνω από 25.000 Ρομά, οι οποίοι έχουν σχέσεις μεταξύ τους και μετακινούνται συχνά. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη διασπορά του κοροναϊού και η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο