Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε λιμάνια και διόδια ενόψει Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε λιμάνια και διόδια ενόψει Πάσχα

Ενδελεχείς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και στις εθνικές οδούς η αστυνομία έχει στήσει ασφυκτικά μπλόκα. 

Συνεχίζεται το σχέδιο της αστυνομίας για την αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων το Πάσχα, ενώ έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και ΚΤΕΛ.

Ενδελεχείς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και στις εθνικές οδούς η αστυνομία έχει στήσει ασφυκτικά μπλόκα.

Τα μέτρα

Τα τελικά μέτρα που αποφασίσθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, προκειμένου να εμποδιστούν οι εκδρομείς να φύγουν για την επαρχία, είναι τα εξής:

-Θα ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα -κι όχι επιλεκτικά- που θα κατευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στις εξόδους της Αθήνας.

-Θα έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς να προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων που επικαλούνται κι αν βρίσκουν ασάφειες αλλά κι αν υπάρχουν υπόνοιες για διάφορα «τρικ» που κάνουν οι πολίτες, δεν θα τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα. Κι αυτό άσχετα με την ουρές αυτοκινήτων που θα δημιουργηθούν κι οι οποίες μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την αδικαιολόγητη αναχώρηση στην επαρχία κατοίκων της πόλης.

-Παρεμφερείς έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλες εναλλακτικές διαδρομές (μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωριων κ.λπ.). Έχει ήδη ζητηθεί και η συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών από Κορινθία , Βοιωτία κ.λπ. για να στηθούν μπλόκα σε κάθε προσπάθεια χρήσης άλλου περιφερειακού δρόμου.

-Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων έχει δοθεί σαφής εντολή να μην υπάρξει καμιά χαριστική πράξη επιστροφής τους ή διαγραφής προστίμων.

-Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν και διαρκείς έλεγχοι στην Αττική Οδό, στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και τις οδούς γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα κ.λπ. κι άλλους για να αποφευχθούν μεταβάσεις σε εξοχικές κατοικίες και συναθροίσεις εκεί δεκάδων ατόμων. Οι αστυνομικοί προβλέπουν στα εν λόγω «μπλόκα» μεγάλες ουρές.

-Επιπλέον δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς όλης της χώρας να επιτηρούν τους ιερούς ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα κι αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει συγκέντρωση πιστών να παρέμβουν και να ενημερώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες.

-Έλεγχος θα υπάρξει και σε τυχόν συγκεντρώσεις πολιτών σε πιλοτές πολυκατοικιών και σε άλλες πασχαλινές συναθροίσεις.

-Μεγάλο ζητούμενο είναι και ο έλεγχος στην κίνηση και τις συγκεντρώσεις αλλοδαπών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει μικρός βαθμός πειθαρχίας . Κεντρικό ζήτημα θεωρείται ο συνωστισμός ατόμων που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες στην Βαρβάκειο Αγορά όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κοροναϊού, με παρουσία αστυνομικών, έλεγχο της κίνησης πολιτών εντός αυτής κ.λπ.

Διόδια με «ασφυκτικά» αστυνομικά μπλόκα

Σχεδόν μηδενική είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων από το πρωί και στο σημείο βρέθηκε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και ο Δημήτρης Λάππας. Τα μπλόκα της Αστυνομίας είναι εντατικά, ενώ η κάμερα καταγράφει την περίπτωση «απείθαρχου» οδηγού. Η Αστυνομία ξηλώνει τις πινακίδες του για 60 μέρες και του επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος οδηγός επιχείρησε να περάσει τα διόδια και να πάει σε άλλο νομό χωρίς να έχει το δικαίωμα.

Όλοι όσοι περνούν ελέγχονται και πρέπει να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 9 κλήσεις σε 2.600 οχήματα το Σάββατο στα διόδια

Εικόνα συμμόρφωσης με τους περιορισμούς των μετακινήσεων στην επαρχία μετέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 η διευθύντρια του κέντρου επιχειρήσεων της Τροχαίας, Στέλλα Ελευθεροπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 10 το πρωί από τους δύο σταθμούς διοδίων της Αττικής – σε Ελευσίνα και Αφίδνες – είχαν περάσει συνολικά 2.600 οχήματα.

Συγκεκριμένα: 800 οχήματα πέρασαν από Ελευσίνα και 1800 από τις Αφίδνες.

Ανάμεσα στα 2.600 οχήματα οι τροχονόμοι που βρίσκονται στους δύο σταθμούς εντόπισαν συνολικά εννέα παραβάτες στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδας για 60 ημέρες και επιστροφή στην Αττική.

Σε κάθε έναν από τους δύο σταθμούς λειτουργούν τρεις θυρίδες με την κ. Ελευθεροπούλου να εξηγεί ότι γίνονται έλεγχοι σε όλα τα οχήματα.

«Οι περισσότεροι πειθαρχούν καθώς φαίνεται να έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο και τις επόμενες ημέρες μέχρι το Πάσχα» πρόσθεσε η κ. Ελευθεροπούλου.

Έλεγχοι και στο λιμάνι του Πειραιά

Εξονυχιστικοί έλεγχοι γίνονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σήμερα, Σάββατο με τον κόσμο να δείχνει μεγάλη συμμόρφωση προς τις οδηγίες των Αρχών.

Χαρακτηριστικό της πειθαρχίας του κόσμου στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, το γεγονός ότι το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» που έφυγε το πρωί του Σαββάτου  για τα νησιά των Κυκλάδων, είχε μόλις 30 επιβάτες.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν επιβάλλεται να δείχνουν το Ε1 τόσο κατά την έκδοση του εισιτηρίου όσο και κατά την επιβίβαση. Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να σπάσει την καραντίνα και να ταξιδεύει στα νησιά το πρόστιμο ανέρχεται στις 5.000.

Πάνω από 2.400 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Στη βεβαίωση 2.451 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού, προχώρησε η ΕΛΑΣ χθες, Παρασκευή 10 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι χθεσινές παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 913 στην Αττική, 287 στη Θεσσαλονίκη, 180 στη Δυτική Ελλάδα, 175 στην Κεντρική Μακεδονία, 153 στην Κρήτη, 120 στην Πελοπόννησο, 118 στα Ιόνια Νησιά, 98 στη Θεσσαλία, 89 στη Στερεά Ελλάδα, 80 στο Νότιο Αιγαίο, 76 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 68 στο Βόρειο Αιγαίο, 60 στην Ήπειρο και 34 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 31.592 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Παράλληλα, όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024