Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Στο τέλος η ιδέα για τα «corona bond» θα επικρατήσει

Γιούνκερ: Στο τέλος η ιδέα για τα «corona bond» θα επικρατήσει

Το θέμα παραβλέφθηκε μεν από το Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ όμως τάχθηκε και πάλι υπέρ των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη για ένα πακέτο βοήθειας προς τις χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, αλλά δεν εξέτασαν το θέμα των κορονο-ομολόγων. Το θέμα παραβλέφθηκε μεν από το Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ όμως τάχθηκε και πάλι υπέρ των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων.

«Θα ήταν λάθος να πούμε τώρα αντίο στην εισαγωγή των κορονο-μολόγων ή των ευρωομολόγων τώρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κοινή συνέντευξή τους στην εφημερίδα Die Welt και σε άλλες εφημερίδες της Leading European Newspaper Alliance (LENA).

Ο Γιουνκέρ είπε μεν ότι «ο χρόνος για την έκδοση κορονο-ομολόγων δεν έχει ακόμα ωριμάσει», αλλά πρόσθεσε πως «η ιδέα των κορονο-ομολόγων στο τέλος θα επικρατήσει. Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτόν τον στόχο και να καταστήσει σαφές στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, την Ιταλία και την Ισπανία, ότι το κάνουμε» .

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη  για  ένα πακέτο βοήθειας  το οποίο περιέχει κυρίως τρία στοιχεία: προληπτικές πιστωτικές γραμμές από το ταμείο διάσωσης ΕΜΣ / ESM, ένα ταμείο εγγυήσεων για επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ένα πρόγραμμα επιδότησης των βραχείας διάρκειας εργαζομένων. Το αμφιλεγόμενο ζήτημα των κορονο-ομολόγων αποκλείστηκε από τη συζήτηση. Ειδικότερα, η Γερμανία αντιτίθεται στην «κοινότητα των χρεών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024