Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Τζόνσον : Οι γιατροί θα αποφασίσουν πότε θα αναλάβει καθήκοντα

Κοροναϊός – Τζόνσον : Οι γιατροί θα αποφασίσουν πότε θα αναλάβει καθήκοντα

«Αποφάσεις σαν αυτές λαμβάνονται από την ιατρική του ομάδα» δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενημερώνοντας για την εξέλιξη της υγείας του πρωθυπουργού, μετά την έξοδό του χθες το βράδυ από την εντατική.

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μόλις άρχισε την ανάρρωσή του σε θάλαμο του νοσοκομείου και θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του μόνο μετά από συμβουλή των γιατρών.

«Αποφάσεις σαν αυτές λαμβάνονται από την ιατρική του ομάδα» δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενημερώνοντας για την εξέλιξη της υγείας του πρωθυπουργού, μετά την έξοδό του χθες το βράδυ από την εντατική. Πρόσθεσε ότι παραμένει σε καλή διάθεση, ωστόσο δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πότε θα πάρει εξιτήριο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φροντίδα που έλαβε από το προσωπικό του νοσοκομείου St Tomas.

Το ευχαριστώ του Τζόνσον στους γιατρούς

Όπως είπε: « Μου είπε να μεταφέρω τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου. Νομίζω ότι για το προσωπικό ήταν ξεκάθαρη η ευγνωμοσύνη του».

Μάλιστα κατάτ μεταφορά του στο θάλαμο από την εντατική, ο Τζόνσον, σήκωσε το χέρι και χαιρέτισε το προσωπικό που τον φρόντισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Τζόνσον είναι σε πολύ καλή διάθεση και συνεχίζει να αναρρώνει, όμως η ανάρρωση είναι σε πρώιμο στάδιο.

Πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο χρόνος ανάρρωσης

Σε ερώτηση για το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να προσδιόρισε κανείς το χρόνο ανάρρωσης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στο BBC ο πατέρας του πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί χρόνος» μέχρι να επιστρέψει ο γιος του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, εξήρε το NHS για τη φροντίδα του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι η ασθένεια του γιου του δείχνει πόσο σοβαρή είναι η εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τους Times που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, o Τζόνσον, πιθανότατα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του σε ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι βρετανός πρωθυπουργός πέρασε τρεις νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St Tomas στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν, αφού είχε διαγνώστηκε με κοροναϊό πριν από δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη το βράδυ το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί από την εντατική σε έναν κανονικό θάλαμο.

Σύμφωνα με τις πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ η ανάκαμψη του θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα και μετά από αυτή η επιστροφή στα καθήκοντα θα πρέπει να είναι βαθμιαία, καθώς οι ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται στη ΜΕΘ διανύουν έναν μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη.

Επικοινωνία με τη μνηστή του

Σύμφωνα με το Βρετανικό τύπο, ο Τζόνσον μετά την έξοδό του από την εντατική, επικοινώνησε με την έγγυο μνηστή του Κάρι Σίμοντς, η οποία παραμένει σε απομόνωση στην κατοικία του ζευγαριού στο Λονδίνο.

Αμέσως μετά την ευχάριστη είδηση η Κάρι ανέβασε στα social media μια ζωγραφιά με ένα ουράνιο τόξο.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024