Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δράση των Τούρκων λιμενικών απέναντι στους πρόσφυγες είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, το οποίο παρουσιάζει το kalymnosnews, φαίνεται το πλήρωμα σκάφους της Τουρκικής ακτοφυλακής να χτυπά ανελέητα πρόσφυγες που επιβαίνουν σε βάρκα, αντί να τους βοηθήσει.

Ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν γυναίκες και παιδιά όμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Τούρκους λιμενικούς που τους χτυπούν με κοντάρια, σχοινιά και γκλοπ, ενώ ακούγονται οι φωνές και τα ουρλιαχτά των θυμάτων.

Οταν ο Ερντογάν παρομοίαζε τους Έλληνες με τους ναζί

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που η Τουρκία έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες, με τους πιο ακραίους χαρακτηρισμούς να προέρχονται μάλιστα από τον ίδιο τον Τούρκο ηγέτη Ταγίπ Ενρτογάν, ο οποίος είχε παρομοιάσει τους Έλληνες με τους ναζί.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχει στείλει η Τουρκία, είχε δηλώσει πως «αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί».

«Οι εικόνες στα σύνορα με την Ελλάδα δεν έχουν διαφορά με αυτά που έκαναν οι ναζί. Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα στο όνομα της Δύσης» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «βαρβαρότητα» τα όσα διαπράττει η Ελλάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας