Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας για Ρομά: «Δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα»

Τσιόδρας για Ρομά: «Δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα»

Ειδική αναφορά στους Ρομά, σχετικά με κάποια βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από την επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης

Ειδική αναφορά στους Ρομά, σχετικά με κάποια βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από την επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση οι ρομά να μη γίνονται στόχος μίσους στα πλαίσια της πανδημίας.

«Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές» είπε αρχικά.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση.

Ευχαριστώ όλους στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους, είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας» κατέληξε.

Χαρδαλιάς: Αβάσιμο το ότι κινήθηκαν επιθετικά

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Ρομά κινήθηκαν επιθετικά προς εκείνον και τον κο Τσιόδρα:

«Είναι εντελώς αβάσιμα και παρά τις συστάσεις για απόσταση που δεν κρατούσαν μεταξύ τους, μας άκουσαν και κατάλαβαν όσα τους είπαμε. Είναι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη και θα είμαστε μαζί τους, για να μην λείψει τίποτα αυτές τις 14 ημέρες».

Τι συνέβη

Νωρίτερα, σε βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται να σημειώθηκε μικροένταση, λίγο πριν την αποχώρηση του κ. Τσιόδρα από τον οικισμό.

Όπως φαίνεται στα εν λόγω βίντεο μικρή μερίδα Ρομά ζητούσαν εξηγήσεις για την καραντίνα, κατηγορώντας μάλιστα τους ειδικούς για για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.

Σύμφωνα, δε, με το larissanet.gr, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται απευθυνόμενος στους Ρομά ο Σωτήρης Τσιόδρας να λέει: «Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό, αδέλφια είμαστε αλλά πρέπει να τηρείται τα μέτρα και να μένετε σπίτι 14 ημέρες μέχρι να το ξεπεράσετε. Είχαμε κάτι κρούσματα, βοηθήστε τον κόσμο για να μην έχουμε νεκρούς».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια και ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Να παλέψουμε αυτόν τον εφιάλτη για να προστατεύσουμε τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και τους ευπαθείς».

Όπως τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι υπομονή και επιμονή και θα φροντίσουμε να μην λείψει κάτι απο τα σπίτια της. Κανένας εκτός καραντίνας, όλοι στα σπίτια σας».

Στο βίντεο (που περιέχει σκληρή γλώσσα) κάποιοι χειροκροτούν, ωστόσο υπάρχουν λίγοι οι οποίοι αποδοκιμάζουν και ειρωνεύονται τόσο τον Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024