Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βατικανό : Ο Πάπας τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Κοροναϊός – Βατικανό : Ο Πάπας τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου, αποκαλώντας «άγιους της διπλανής πόρτας» τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ιερείς που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα θύματα του κοροναϊού.

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πλέκοντας το εγκώμιο των γιατρών, νοσηλευτών και ιερέων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα θύματα του νέου κοροναϊού αποκαλώντας τους «άγιους της διπλανής πόρτας».

Στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου κατακλύζεται συνήθως από 10.000 ανθρώπους, καρδινάλιους, επισκόπους και απλούς πιστούς.

Φέτος όμως,  λόγω των περιορισμών για τον νέο κοροναϊό, στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης,  παρίσταντο μονάχα περίπου 20αριά άνθρωποι, ιερείς, μοναχές και μια χορωδία με μικρότερο αριθμό μουσικών. Όλοι τους τήρησαν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Άγιοι της διπλανής πόρτας

Ο πάπας Φραγκίσκος εξήρε εκείνους, περιλαμβανομένων ιερέων, που, όπως είπε, θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν τα θύματα του κοροναϊού.

«Αυτές τις ημέρες περισσότεροι από 60 (ιερείς) πέθαναν εδώ στην Ιταλία, ενώ φρόντιζαν ασθενείς, στα νοσοκομεία» ανέφερε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές είναι οι άγιοι της διπλανής πόρτας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024