Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας για τις Εκκλησίες: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός

Πέτσας για τις Εκκλησίες: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός

Προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ενόψει Πάσχα για τις μετακινήσεις των πολιτών, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλους τους δρόμους του επαρχιακού και του περιφερειακού δικτύου.

Αργή και μακρόσυρτη η επιστροφή στην καθημερινότητα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες. Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων.

Προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ενόψει Πάσχα για τις μετακινήσεις των πολιτών, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλους τους δρόμους του επαρχιακού και του περιφερειακού δικτύου.

«Οποιος επικαλεστεί την πρώτη του κατοικία προκειμένου να περάσει από του ελέγχους δεν θα μπορέσει να επιστρέψει έως ότου τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα», επανέλαβε  ο κ. Πέτσας

Για το Eurogroup

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή επιστολή του με άλλους οχτώ ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στηρίζονται στην αρχή ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις» κι έχουν στόχο τη χαμηλού κόστους χρηματοδότηση για όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης. Κάτι που μπορεί να γίνει με την έκδοση ειδικού ευρωομολόγου. Τόνισε πάντως ότι αν και υποστηρίζουμε την έκδοση ευρωομολόγου δεν πρέπει να υποτιμούμε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ήδη σε κοινοτικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε ειδικά στη μέγιστη δυνατή ευελιξία στη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ και στις κρατικές ενισχύσεις, την εφαρμογή της ρήτρας γενικής διαφυγής από τους περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην ισχύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί στα κράτη μέλη για το 2020, την έγκριση σημαντικών εργαλείων ρευστότητας που μετά από χρόνια περιλαμβάνουν και την πατρίδα μας (συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα ομόλογά της γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ με αποτέλεσμα να είναι δυνατή φθηνή χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκ. ευρώ από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία.

Για τις Πανελλαδικές

Ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  θα ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αναφορικά με την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση είπε ότι  η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου παρακολούθησαν τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ 2 μεσοσταθμικά περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικιών 4-1

Για την εγκύκλιο της Εκκλησίας

Για την εγκύκλιο της Εκκλησίας  και τις λειτουργίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, είπε ότι είμαστε επικοινωνία με Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει και ατομική προσευχή.

Για τις εκλογές 

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αντιπολίτευσης» είπε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024