Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης στη Λάρισα - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Κοροναϊός: Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης στη Λάρισα – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Δυσάρεστα είναι τα νέα μετά την ιχνηλάτηση των επαφών 32χρονου Ρομά από τη Λάρισα ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Συναγερμός έχει σημάνει, το βράδυ της Πέμπτης, στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 13 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά στην πόλη της Λάρισας.

Στον συγκεκριμένο οικισμό, την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και αμέσως οι Αρχές ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του. Πρόκειται για 32χρονο άντρα, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει δυστυχώς ότι τουλάχιστον 13 ακόμη άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό, θέτοντας σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία, η οποία πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη, το βράδυ της Πέμπτης, για την εκτίμηση της κατάστασης.

Στον συγκεκριμένο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Θετικά τα 13 δείγματα

Από τα 29 δείγματα, μέχρι αυτή την ώρα βγήκαν αποτελέσματα για 17 από αυτά, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά.

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων.

Την Τετάρτη, ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, όταν έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε καταυλισμό Ρομά, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από τον Δήμο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024