Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κόντε προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Ο Κόντε προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις Ιταλίας - Γερμανίας μετά και τη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κοροναϊού. 

Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις Ιταλίας – Γερμανίας μετά και τη χθεσινή αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης λόγω της κρίσης του κοροναϊού.

Καλώντας ουσιαστικά τη Γερμανία και την Ολλανδία να αλλάξουν στάση τονίζει ότι «Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί» και κορυφώνοντας την επίθεση προσθέτει «διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό».

Κανένα όφελος για τη Γερμανία αν βυθιστεί η Ευρώπη στην ύφεση

«Η Γερμανία δεν θα έχει κανένα όφελος εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση. Όλες οι χώρες θα υποστούν τις συνέπειες. Καμία χώρα δεν θα κερδίσει από την αδυναμία της Ευρώπης και έχουμε την μεγαλύτερη αδυναμία από την εποχή του πολέμου.»

» Οι οικονομίες μας βρίσκονται ενώπιον μια σκληρής δοκιμασίας», είπε μεταξύ άλλων σε συνένευξή του στην Bild o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Χαλάρωση δημοσιονομικών κανόνων, αλλιώς…

Ο Κόντε ζήτησε επίσης την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει να αναπτύξουμε χρηματοπιστωτικά εργαλεία και να αποκτήσουμε ικανότητες αντίδρασης. Δεν ζητάμε από την Γερμανία και την Ολλανδία να υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη μας.»

» Ζητάμε την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων. Διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Μια ταχεία ανάκαμψη είναι θετική για όλους», πρόσθεσε.

Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία

«Δεν επιτρέπεται να πούμε στο τέλος η επιχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Η Γερμανία και η Ιταλία πρέπει να αλληλοβοηθηθούν. Ολοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αλληλοβοηθούνται. Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί», τόνισε.

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει βηματισμό

Αυστηρές συστάσεις, ζητώντας από την Ευρώπη να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει εξαιτίας του κοροναϊού, είχε απευθύνει ο Κόντε και νωρίτερα με συνέντευξή του προς τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, σαφώς, βηματισμό, τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό τομέα. Σύμφωνα με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ευρώπη και πιστεύουν σε μια ενωμένη, ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη στο ύψος του πολιτισμού και της Ιστορίας της, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αποφασιστικά βήματα, προάγοντας και στηρίζοντας όλα τα μέσα για την ανοικοδόμηση και την αναγέννηση» τόνισε ο Κόντε.

«Αν θέλουμε να προστατέψουμε το κοινό μας σπίτι, ήρθε η στιγμή να σκεφθούμε ως ομάδα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί, έναντι των υπολοίπων διεθνών πρωταγωνιστών, κατά την τεράστια οικονομική και κοινωνική πρόκληση, που θα ακολουθήσει την υγειονομική» πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνησή του κινητοποιήθηκε άμεσα, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και ότι έχουν ήδη εγκριθεί σημαντικά κονδύλια για την στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024