
Συγκλονίζει διασώστης για τη δολοφονία του ανηλίκου στη Μόρια – Ρατσιστικές οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε
Η ανατριχιαστική μαρτυρία ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το τραυματισμένο σώμα του 16χρονου πρόσφυγα, ενώ σοκάρει η εικόνα που μεταδίδει τη στιγμή που έφτασε στο σημείο όπου «στέκονται άπραγοι 6-7 αστυνομικοί και δυο αδέσποτα σκυλιά που γλύφουν το αίμα του παιδιού από το δρόμο».
Ακόμη ένας θάνατος πρόσφυγα σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας, όπου ένας ανήλικος Αφγανός έχασε τη ζωή του, έπειτα από άγρια συμπλοκή και αφότου δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από ομοεθνή του.
Παρά τις εκκλήσεις διεθνών οργανισμών που τονίζουν την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης του ΚΥΤ -ιδιαίτερα με την πανδημία να «θερίζει» την Ευρώπη- δε φαίνεται να έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις.
Η ανατριχιαστική μαρτυρία ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το τραυματισμένο σώμα του 16χρονου πρόσφυγα, ενώ σοκάρει η εικόνα που μεταδίδει τη στιγμή που έφτασε στο σημείο όπου «στέκονται άπραγοι 6-7 αστυνομικοί και δυο αδέσποτα σκυλιά που γλύφουν το αίμα του παιδιού από το δρόμο».
Ο ίδιος περιγράφει ρατσιστικές αντιδράσεις συναδέλφων του κατά τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο ”συνάδελφος” έψαχνε με την ησυχία του γάντια για να μη λερώσει τα χέρια του».
«Όσο σημαντικοί είναι οι λόγοι που εγκλωβισμένα παιδιά μαχαιρώνονται καθημερινά στη Μόρια, άλλο τόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως το πλήρωμα του ΕΚΑΒ είναι εκεί όχι για να κάνει ρατσιστικές παρεμβάσεις, αλλά παρεμβάσεις διάσωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιώργος Βαφειάδης.
«Στη Λέσβο 20.000 άνθρωποι ζουν στην κόλαση εδώ και καιρό, κι εμείς ζούμε δίπλα του» καταλήγει.
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»


