
Ενίσχυσε η απόφαση της ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα – Υποχωρούν οι αποδόσεις
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.
Θετικά επέδρασαν και στην αγορά ομολόγων τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme) σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.
Υποχωρούν οι αποδόσεις
Έτσι στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο 1,75% από 1,78% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 1,28% από 1,32% και του 15ετούς στο 1,83% από 1,86%
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,78% από 1,91% χθες έναντι -032% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,25%.
Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματεύονταν στα 1,0868 δολ. από τα 1,0879 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Η αδυναμία του Eurogroup να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την κρίση του κοροναϊού, επηρέασε αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0871 δολ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division





