O Γιάννης Γιοκαρίνης τραγούδησε το «κιθαρίστας ή ντράμερ», μια παροιμία λέει «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», αλλά φαίνεται πως όλα αυτά δεν αγγίζουν τον Τόνι Πάρκερ…

Δεν τον αγγίζουν διότι στο μέλλον πιθανότατα θα πατάει ταυτόχρονα σε δύο βάρκες, θα παίζει δύο διαφορετικά όργανα και θα είναι και παπάς στο μπάσκετ και ζευγάς στο ποδόσφαιρο!

Ο τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ, που κατέβηκε πέρυσι από τη σκηνή και στο καπάκι επέστρεψε στην πατρίδα του όντας πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της μπασκετικής Βιλερμπάν, προορίζεται να καθίσει και στον θώκο της ποδοσφαιρικής συμπολίτισσάς της, Λυών…

Αυτό το ενδεχόμενο το μαρτύρησε τις προάλλες η «L’Équipe» και δεν το διέψευσε ο Ζαν Μισέλ Ολάς. Ο επί 33 συναπτά έτη πρόεδρος της Λυών που έχει στην κατοχή του και το 25% των μετοχών της Βιλερμπάν καλοβλέπει και καλοψήνει κιόλας τον Πάρκερ για να τον διαδεχθεί…

Ο Ολάς έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τα κοινά της Λυών το 2023 και όχι μόνο επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο να παραδώσει τη σκυτάλη στον πρώην παίκτη των Σπερς και των Χόρνετς, αλλά του έπλεξε κιόλας το εγκώμιο, δηλώνοντας ότι «ο Πάρκερ έχει όλα τα προσόντα για να με διαδεχθεί»!

Εάν κι εφόσον σε τρία χρόνια από τώρα ο Πάρκερ αναλάβει το κουμάντο της Λυών, θα γράψει ιστορία ως ο πρώτος πρώην αθλητής που θα έχει αναρριχηθεί ταυτόχρονα στα ύπατα αξιώματα δύο διαφορετικών συλλόγων.

Στην Ελλάδα ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Μπατατούδης και ο Νίκος Βεζυρτζής κουμαντάριζαν τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του ιδίου συλλόγου (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), ενώ το ίδιο ισχύει στα μεγάλα κλαμπ της Ισπανίας και της Τουρκίας και συνέβαινε μέχρι πρότινος στην Μπάγερν Μονάχου με τον Ούλι Χένες.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου διετέλεσε σε διαφορετικές περιόδους πρόεδρος του Αμαρουσίου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο δεδηλωμένος οπαδός της Τότεναμ Στιβ Νας ενεπλάκη διοικητικά στη Μαγιόρκα και στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει το 2% των μετοχών της Λίβερπουλ.