Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η Ουχάν είναι ξανά «ελεύθερη» - Οι πρώτες εικόνες μετά τη λήξη του αποκλεισμού

Κοροναϊός: Η Ουχάν είναι ξανά «ελεύθερη» – Οι πρώτες εικόνες μετά τη λήξη του αποκλεισμού

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, οι τοπικές αρχές στη Ουχάν άνοιξαν τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν έξω από την πόλη, ενώ σταδιακά αναμένεται να αρχίσει η αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων

Την έξοδο από την πόλη Ουχάν, το πρώτο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού, μετά από 76 ημέρες απομόνωσης ξεμπλόκαρε η Κίνα, σε μια προσπάθεια οι κάτοικοί της να βρουν τους κανονικούς ρυθμούς αν και ο φόβος παραμένει.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, οι τοπικές αρχές άνοιξαν τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν έξω από την πόλη, ενώ σταδιακά αναμένεται να αρχίσει η αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων.

Από τις 23 Ιανουρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της. Συγκεκριμένα, όλα τα ταξίδια προς και από την Ουχάν είχαν απαγορευθεί, με τους πολίτες να μπορούν να εγκαταλείπουν την πόλη μόνο με εξουσιοδότηση.

Εκατοντάδες επιβάτες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, ο ενθουσιασμός του πλήθους ήταν ορατός, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν το τρένο τους, περιέγραψαν δημοσιογράφοι του AFP.

«Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος» είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χλμ.

Την ίδια ώρα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν εικόνες από αυτοκινητοδρόμους της πόλης, με τη βιασύνη των ανθρώπων που ταξιδεύουν προς τα περίχωρα να είναι εμφανής.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

View this post on Instagram

解除封城,撒花🌸🌸🌸🌸🌸 #wuhan

A post shared by shin shih (@shinshih) on

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024