Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Γαϊτάνος : Ελληνας γιατρός στο Λονδίνο μου ζήτησε να του ψάλλω για κουράγιο

Πέτρος Γαϊτάνος : Ελληνας γιατρός στο Λονδίνο μου ζήτησε να του ψάλλω για κουράγιο

Ο Πέτρος Γαϊτάνος περιέγραψε το πώς έδωσε κουράγιο σ’ έναν φίλο του γιατρό στο Λονδίνο, ψάλλοντας του έναν ύμνο από το τηλέφωνο

Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού συνιστά προς όλους ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο γνωστός καλλιτέχνης σε δηλώσεις του που έκανε τη Δευτέρα μέσω Skype στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε για την καραντίνα και το «διαφορετικό» Πάσχα που θα ζήσουν φέτος οι Έλληνες, αλλά και ο ίδιος, ενώ περιέγραψε το πώς έδωσε κουράγιο σ’ έναν φίλο του γιατρό στο Λονδίνο, ψάλλοντας του έναν ύμνο από το τηλέφωνο.

«Πριν από λίγες μέρες με κάλεσε ένας φίλος μου γιατρός καρδιολόγος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, ο οποίος με πήρε αργά το βράδυ και μου είπε “τι κάνετε εκεί στην Ελλάδα;” Του λέω “είμαστε πολύ καλά γιατί η κυβέρνηση μας διαχειρίστηκε πραγματικά μ’ εξαιρετικό τρόπο τα θέματα, αλλά εσείς εκεί με τον πρωθυπουργό σας λίγο τα καθυστερήσατε και έχετε πρόβλημα», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Ήταν πολύ στενοχωρημένος γιατί ήταν έτοιμος να μπει για εγχείρηση και ήταν μέρες άγρυπνος και πολύ κουρασμένος, όπως και πολλοί γιατροί που τους ευχαριστούμε παγκοσμίως. Μου είπε “σε άκουγα να ψάλλεις έναν ύμνο για την Παναγία στο internet και συγκινήθηκα” και μου λέει “σε πήρα ζωντανά για να μου τον ψάλλεις σε παρακαλώ από το τηλέφωνο για να μου δώσεις δύναμη για να μπω στο χειρουργείο”», προσέθεσε.

«Ένιωσα πολύ άβολα γιατί δεν συνηθίζω να τραγουδώ ή να ψέλνω από το τηλέφωνο.

Τον ρώτησα “είσαι σ’ αυτή την πίεση που γνωρίζουμε στα νοσοκομεία παγκοσμίως”, μου λέει “ναι” και “σε παρακαλώ το έχω ανάγκη”.

Αυθόρμητα μου βγήκε και άρχισα να ψάλλω τον ύμνο και δεν μου είπε τίποτα, μάλλον είχε συγκινηθεί, αλλά την επόμενη μέρα με ευχαρίστησε γιατί μπήκε με καινούριο κουράγιο για να κάνει αυτήν την επέμβαση και του υποσχέθηκα και εγώ όποτε θέλει να με καλεί για να μπορώ να τον βοηθώ».

Οι κεκλεισμένες των θυρών λειτουργίες

Σχετικά με τις κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες, ο Πέτρος Γαϊτάνος είπε:

«Θα πρέπει κατά την άποψη μου να υπακούσουμε και ν’ ακολουθήσουμε τις εντολές της εκκλησίας γιατί αυτή η υπακοή έχει μέσα της διάκριση, οικονομία και ευλογία.

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Ας κρατήσουμε τις καρδιές μας ζεστές, ας είμαστε κοντά στους ανθρώπους, ν’ ακολουθούμε τις εντολές του κράτους και της εκκλησίας και να είμαστε σπίτι και αυτό έχει μεγάλη ευλογία και ταυτόχρονα θα υπάρχουν αναμεταδώσεις από διάφορους ναούς που θα μπορούμε να παρακολουθούμε από την τηλεόραση και από το internet».

Η κρίση του κοροναϊού

Για την περιπέτεια του νέου κοροναϊού ο Πέτρος Γαϊτάνος ανέφερε:

«Τώρα δοκιμαζόμαστε για να γίνει το εγώ, εμείς. Είναι πιο όμορφο να αισθανόμαστε εμείς και όχι τόσο πολύ εγώ.

Από τη φύση μας έχουμε την ανάγκη να προστατεύουμε, να διατηρούμε, να τρέφουμε και να διασφαλίζουμε τον εαυτό μας και είναι καλό αυτό, αλλά πρέπει να το διαχειριζόμαστε με έναν τρόπο πιο σωστό, δηλαδή να σκεφτόμαστε και τους άλλους γιατί ό,τι κάνουμε επηρεάζει τους άλλους.

Να τώρα αυτό το μάθημα το παίρνουμε ισχυρά».

Ο ίδιος συμπλήρωσε:

«Να λοιπόν μία ευκαιρία να διαχειριζόμαστε το internet και την τεχνολογία για πράγματα που είναι ωφέλιμα.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για να μοιραζόμαστε την αγάπη, τις αξίες, τα καθαρά αιώνια συνεπή πράγματα και τις έννοιες. Ακόμα και η αιώνια εκκλησία έχει κλείσει τις πόρτες της γιατί έτσι θέλει ο Θεός, για κάποιο λόγο γίνεται και αυτό.

Δεν πρέπει να θυμώνουμε, να φανταζόμαστε ή να πηγαίνουμε στην εκκλησία, αφού είναι επικίνδυνο. Διότι ο Θεός μας έδωσε και καρδιά και νου. Δεν πρέπει τον νου να τον ακυρώνουμε και ν’ αφήνουμε μόνο την καρδιά, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ψυχή είναι και σώμα. Ως σώμα και ψυχή θα αναστηθεί την έσχατη αυτή ημέρα.

Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι είναι αλώβητο το σώμα και θα πέσουμε στο γκρεμό και θα ότι θα σωθούμε επειδή πιστεύουμε στον Θεό. Ο Θεός μας έδωσε νου, πρέπει να έχουμε μία σωστή διαχείριση των πραγμάτων», κατέληξε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024