Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Χατζηδάκη : Έρχεται νέο χωροταξικό - τι προβλέπει για επενδυτές

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Χατζηδάκη : Έρχεται νέο χωροταξικό – τι προβλέπει για επενδυτές

Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο θα εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου. Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε για το θέμα τηλεδιάσκεψη με τον Κωστή Χατζηδάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς. Τι προβλέπεται για πολίτες και επενδυτές

Τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης μέρας, μετά την κρίση του κοροναϊού, προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το νέο Χωροταξικό Νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο του Απριλίου.

Πρόκειται για μείζονα παρέμβαση, που επιλύει χρονίζοντα ζητήματα σε ο,τι αφορά τον πολυεπίπεδο χωροταξικό σχεδιασμό με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού, απλού και ενιαίου πλαισίου κανόνων για όλη την επικράτεια που θα παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια δικαίου σε πολίτες και επενδυτές.

Κίνητρα για πολίτες και επενδυτές

Ενδεικτικά στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προβλέπονται: η θέσπιση κινήτρων για την εντός σχεδίου δόμηση, τους υποδοχείς οργανωμένης εγκατάστασης επιχειρήσεων και τα σχέδια με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η απλούστευση και μείωση των γενικών χρήσεων γης, η μεταφορά συντελεστή δόμησης, η βελτίωση στη λειτουργία του κτηματολογίου, η απλοποίηση και ο εξορθολογισμός του Οικοδομικού Κανονισμού, η επίλυση προβλημάτων σε ειδικά χωροταξικά σχέδια (υδατοκαλλιέργειες, ΑΠΕ, βιομηχανία και εφοδιαστική αλυσίδα).

Διαβούλευση

Ταυτόχρονα το Υπουργείο προωθεί άμεσα προς διαβούλευση και εφαρμογή υπουργικές αποφάσεις που βελτιώνουν τη ζωή και την κίνηση στα αστικά κέντρα μέσα από τη θέσπιση κανόνων για την προσαρμογή υφιστάμενων κτιρίων στις ανάγκες ατόμων με αναπηρία, την εφαρμογή μακροπροθεσμης εθνικής στρατηγικής για τη χρήση του ποδηλάτου, τον σχεδιασμό αστικών οδών και υπαίθριων δημοσίων χώρων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοΐζου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024