Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Έρχονται νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα 800 ευρώ

Σταϊκούρας: Έρχονται νέα μέτρα – Τι θα γίνει με τα 800 ευρώ

Επανέλαβε ότι θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στον Απρίλιο

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η παράταση των 800 ευρώ και τον Μάιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «όσο περνά το διάστημα μειώνονται τα ερωτήματα. Πράγματι είναι κάποιες μικρές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχουμε νομοθετήσει για 1,7 εκατ. εργαζόμενους, 500.000 επιχειρήσεις κι αυτή η άσκηση δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα».

Για το πόσο «οξυγόνο» έχει η ελληνική οικονομία ο υπουργός είπε ότι «μη αξιοποιώντας το μαξιλάρι και με την επανάληψη των μέτρων, μπορεί να πάμε μέχρι τον Ιούνιο», επανέλαβε, ενώ για το αν θα είναι διαθέσιμο το 800άρι για Μάιο και Ιούνιο τόνισε ότι «εξαρτάται από το τι θα κάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της υγείας. Όσο πιο πολύ κρατά η υγειονομική κρίση τόσο πιο πολύ βαθαίνει η οικονομική κρίση».

Παρέπεμψε δε και στις αποφάσεις που θα παρθούν στο σημερινό eurogroup «στο οποίο θα υπάρξουν πρωτοβουλίες κι επιπλέον πόροι από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Έτσι θα ενισχυθεί η ρευστότητα επιχειρήσεων». Για την «κόντρα» Βορρά και Νότου στην ΕΕ είπε: «Θέλουμε να ισχύουν τα ίδια κριτήρια».

Επανέλαβε ότι θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στον Απρίλιο, ενώ επεσήμανε ότι «τον Σεπτέμβριο θα λάβουμε νέες πρωτοβουλίες. Θα υπάρξουν δόσεις για τις αποπληρωμές των οφειλών σε ταμεία και δημόσιο. Οι αναστολές που δίνονται έχουν ταμειακό πρόβλημα. Όταν δεν πληρώνονται οι φόροι, θα πρέπει να αρθούν τα ταμειακά αποθέματα του κράτους».

Τα ενοίκια

Για τα ενοίκια, o υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Open TV ξεκαθάρισε ότι «η μείωση κατά 40% για Μάρτιο, Απρίλιο, θα επεκταθεί και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται τον μήνα Απρίλιο», ενώ για τα μέτρα στήριξης ιδιοκτητών είπε ότι «η πρόβλεψη για τους ιδιοκτήτες είναι να δοθεί παράταση στις πληρωμές τους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες».

Για τη μείωση του 40% στα ενοίκια είπε ότι περιλαμβάνει και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που τέθηκε σε αναστολή η επιχείρηση που εργάζονται.

Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες άμεσα, πρώτον για τους ανέργους, δεύτερον για τις κλαδικές πολιτικές. Εχουμε πολλά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, στην ενέργεια, σε ό,τι αφορά στις μεταφορές, στον τουρισμό. Υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες, αλλά δεν είναι αρκετές. Ειδικά για τουρισμό και τον εποχικό τουρισμό είναι περίπλοκη η κατάσταση».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024