Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 3: Αισθητικός οδηγός περιπέτειας

Polestar 3: Αισθητικός οδηγός περιπέτειας

Η σουηδική φίρμα ετοιμάζει το νέο της μοντέλο το οποίο θα πάρει την μορφή ενός μεγάλου και ηλεκτροκίνητου SUV και θα σημάνει τον σχεδιαστικό απογαλακτισμό της Polestar από την συγγενή Volvo, με οδηγό το πρόσφατο πρωτότυπο Precept.

H niche φίρμα που αποτελεί το ηλεκτρικό, υψηλών επιδόσεων, alter ego  της Volvo, ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο, ένα μεγάλο SUV το οποίο αναμένεται το 2022 με την ονομασία Polestar 3.

To νέο SUV θα υιοθετήσει μια νέα αισθητική η οποία θα παγιώσει το σχεδιαστικό αποτύπωμα της σχετικά νεοσύστατης, υπό την τρέχουσα μορφή της, Polestar, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του επιβλητικού Precept το οποίο, αποκαλύφθηκε διαδικτυακά στις αρχές Μαρτίου «ελλειψει» της έκθεσης της Γενεύης.

«Πρόκειται για λενα υψηλών επιδόσεων SUV το οποίο αν και θα διαφοροποιηθεί ως αμάξωμα απο το Precept, θα μοιράζεται την ίδια σχεδιαστική κατεύθυνση. Κατά κάποιο τρόπο το Precept, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αισθητικός προπομπος του Polestar 3», αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Polestar, Max Missoni.

Ο γενικός διευθυντής της Polestar, Jonathan Goodman με τη σειρά του σημείωσε ότι: «το Polestar 3 θα πάρει την μορφή ενός coupe SUV» διευκρινίζοντας ότι  «δεν θα αποτελέσει μια ανασχεδιασμένη εκδοχή του Volvo XC90 ή οτιδήποτε σαν και αυτό. Το XC90 είναι ένα αυτοκίνητο συνυφασμένο με την Volvo. To Polestar 3 θα εστιάσει στην οδική συμπεριφορά και στο design, επιχειρώντας να προσφέρει κάτι το διαφορετικό».

Υπό αυτό το σκεπτικό, η Polestar αναμένεται να αξιοποιήσει μέρη και εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το επιβλητικό Polestar 1 όπως το σύστημα ανάρτησης με την υπογραφή της Ohlins και τα φρένα υψηλών επιδόσεων της Akebono. Εξάλλου τόσο το υπ΄αριθμόν 1 μοντέλο της Polestar όπως και το 3 κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο της φίρμας στο Chengdu της Κίνας.

Αφετηρία για το Polestar 3 θα αποτελέσει η νέα μεταβλητη αρχιτεκτονική της Volvo, SPA2 η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της πλατφόρμας SPA η οποία φιλοξενεί τις σειρές 60 και 90 της σουηδικής φίρμας.

Παρ΄όλα αυτά θα διαφέρει ριζικά από τα αντίστοιχα προϊόντα της Volvo και όχι μόνο χάρη στην εμνευσμένη σχεδιαστική δυναμική του Precept. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο Jonathan Goodman συνοψίζοντας την ταυτότητα της Polestar:  «‘Εχουμε πρόσβαση στις αρχιτεκτονικές και στις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Volvo. Χρησιμοποιούμε αξιόπιστη και δοκιμασμένη τεχνολογία που κατασκευάζει αυτοκίνητα και εργοστάσια. Μας εξασφαλίζει επίσης διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Έχουμε επίσης την ευελιξία μιας start-up. Για την ακρίβεια αντιμετωπίζουμε την Polestar σαν μια 90χρονη start-up. Έχουμε στη διάθεσή μας εγνωσμένου κύρους τεχνολογία αλλα και τη δυνατότητα να είμαστε πιο ευέλικτοι και να κινούμαστε ταχύτερα».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024