Κοροναϊός: Νέες οδηγίες ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας – Πότε πρέπει να τη φοράμε
Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης
Στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κοροναϊού αναφέρθηκε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προειδοποίησαν ότι οι μάσκες δεν αποτελούν «θαυματουργή λύση» για την εξάλειψη της πανδημίας.
Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κοροναϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.
«Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19» πρόσθεσε ο Τέντρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.
- Ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442