Τον περασμένο Δεκέμβριο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που βιώνουμε τώρα. Τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη και τον εγκλεισμό στο σπίτι. Ο υπόλοιπος κόσμος, πλην των Κινέζων, δεν ήξερε για τον Covid-19.

Φυσικά ούτε οι τενίστες, που συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους. Οπως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κίνα μαζί με τη σύντροφό του και πιθανότατα κόλλησε τον κοροναϊό, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είχε όλα τα συμπτώματα, τόσο ο ίδιος όσο και η κοπέλα του.

«Η φίλη μου Brenda και εγώ ήμασταν στην Κίνα στις 28 Δεκεμβρίου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έβηχα για έναν μήνα στην Αυστραλία. Είχα πυρετό 2-3 μέρες και έβηχα συνεχόμενα για 5-6 ώρες. Η Brenda το ίδιο. Δεν ξέραμε τι ήταν. Ποτέ ξανά δεν είχα τέτοιο βήχα στη ζωή μου. Δεν πονούσα, αλλά έβηχα παρατεταμένα κάθε 10 δευτερόλεπτα».

Ο Ζβέρεφ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη χρονιά και αυτό ίσως οφείλεται στον κοροναϊό, που είναι πολύ πιθανό να τον πέρασε χωρίς να το γνωρίζει. Στο ATP Cup είχε 3 ήττες, αλλά αργότερα ανέβασε στροφές και έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά ενός Γκραντ Σλαμ, παίζοντας εξαιρετικό τένις στο Australian Open.

Γράψτε το σχόλιο σας