Την παράταση της καραντίνας για ακόμη μια εβδομάδα στην κοινότητα Εχίνου της Ξάνθης αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καραντίνα παρατείνεται για ακόμη μια εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους. Όπως είπε, η απόφαση είναι βασισμένη σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται πως η περιοχή βρισκόταν σε καραντίνα από την Τετάρτη 25 Μαρτίου, καθώς παρουσιάστηκαν τέσσερα κρούσματα κοροναϊού, ενώ σημειώθηκε και ένας θάνατος.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι έληξε η καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Ο Απρίλης θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» και χαρακτήρισε τον Απρίλιο ως τον πιο δύσκολο και κρίσιμο μήνα.

«Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα. Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνα. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Και μέχρι τώρα έχουμε κάνει μεγάλο κόπο. Για να είμαστε καλά του χρόνου και να γιορτάσουμε το Πάσχα όλοι μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, πρέπει να μείνουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Όλοι φέτος να προσευχηθούμε απ’ τα σπίτια μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, ότι οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν πως ο στόχος μάλλον επιτυγχάνεται. «Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα επιτυγχάνεται».

Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Τι είπε για τις εκκλησίες

Αναφερόμενος στις εκκλησίες, είπε ότι προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα συγκέντρωσης πιστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμων» σημείωσε και τόνισε η Ιερά Σύνοδος έχει απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς. Έκανε, δε, λόγο για διαφορετικό Πάσχα φέτος. «Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας» τόνισε.

Δείτε την ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας