Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Στέλνουν 76χρονη στο δικαστήριο για… ενδοοικογενειακές διαφορές

Απίστευτο: Στέλνουν 76χρονη στο δικαστήριο για… ενδοοικογενειακές διαφορές

Μία 76χρονη γυναίκα έλαβε την περασμένη εβδομάδα κατεπείγουσα κλήση για να εμφανιστεί μέσα σε πέντε ημέρες σε Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης

Συνέβη και αυτό εν καιρώ καραντίνας λόγω κοροναιού.  Μία 76χρονη γυναίκα έλαβε την περασμένη εβδομάδα κατεπείγουσα κλήση για να εμφανιστεί μέσα σε πέντε ημέρες σε Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Ποια είναι η κατεπείγουσα υπόθεση για την οποία μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μιας ηλικιωμένης; Μήνυση που κατατέθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και αφορά σε ενδοοικογενειακή διαφορά , ήσσονος δηλαδή ποινικής απαξίας  καταγγελλόμενες πράξεις .

Και παρά το γεγονός ότι  αποφασιστεί ,τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου  2020 αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και δεν εκδικάζονται παρά μόνο επείγουσες υποθέσεις, η 76χρονη  γυναίκα καλείται  να δώσει τώρα εξηγήσεις σε προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα.

Η ηλικιωμένη κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να πείσει την ειρηνοδίκη, η οποία σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας έστειλε την κλήση για την παροχή εξηγήσεων , ότι μία μετακίνηση της ίσως να έθετε σε κίνδυνο την υγεία της.

Τόνισε επιπλέον ότι, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να συλλέξει το αποδεικτικό υλικό για να αντικρούσει τα όσα της προσάπτει ο μηνυτής της. Με κλειστά καταστήματα, όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να φωτοτυπήσει τα έγγραφα που επιθυμεί να προσκομίσει ,ενώ άγνωστο είναι εάν και πότε θα της παραδοθούν οι βεβαιώσεις που θα ζητήσει από υπηρεσίες που κι εκείνες υπολειτουργούν αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, το αίτημα της να μεταφερθεί η ημερομηνία της εξέτασης της μετά τη λήξη των αυστηρών μέτρων για τη διασπορά του κοροναϊού δεν έγινε δεκτό.

Η 76χρονη επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος έδωσε τη σχετική παραγγελία, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη – τουλάχιστον επί του παρόντος – εφικτό.

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024