Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας έγραψε στο twitter η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναρτώντας το σχετικό βίντεο με την εικονική περιήγηση στους θησαυρούς του αρχαιολογικού μουσείου

Εικονική «κυριακάτικη επίσκεψη» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποίησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Δεν χάνουμε την επαφή μας με τον πολιτισμό

«Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν» έγραψε στο twitter η κα Σακελλαρούλου, αναρτώντας το σχετικό βίντεο με την εικονική περιήγηση στους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο με την εικονική περιήγηση αποτελεί μια δράση του Ελληνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την περίοδο της καραντίνας.

Συζητώντας με την ιστορία

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Συζητώντας με την Ιστορία», καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του, όσο #μένουμε_σπίτι. Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σήμερα θα δούμε 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η Διευθύντρια του Ε.Α.Μ. Δρ Μαρία Λαγογιάννη, μας παρουσιάζει 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ΕΑΜ, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως.

Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι youtube https://www.youtube.com/watch?v=82nk7BLZ3-4  καθώς και στα social media του ΥΠΠΟΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr