Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλπάζει ο κοροναϊός στην Αυστρία - Στους 186 οι νεκροί

Καλπάζει ο κοροναϊός στην Αυστρία – Στους 186 οι νεκροί

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, 2.817. και ακολουθούν η Άνω Αυστρία με 1.868 κρούσματα, η Κάτω Αυστρία με 1.831 και η Βιέννη με 1.701.

Σε 11.665 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία και σε 186 οι θάνατοι που έχουν επέλθει εξαιτίας του έως σήμερα, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έφτασε τις 104.134, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το απόγευμα, 15:00 τοπική ώρα, (16:00 ώρα Ελλάδας), το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, 2.817. και ακολουθούν η Άνω Αυστρία με 1.868 κρούσματα, η Κάτω Αυστρία με 1.831 και η Βιέννη με 1.701.

Εν τω μεταξύ, την έλλειψη κατανόησης εκφράζει σήμερα ο ιατρικός κόσμος στην Αυστρία για τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Βουλής, με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε σχέση με μολυσμένους ανθρώπους με τον νέο κορονοϊό στους δημάρχους της χώρας αλλά όχι στους θεράποντες γιατρούς.

Αυτή η απόφαση θέτει σε υψηλό κίνδυνο λοίμωξης τόσο τους γιατρούς όσο και άλλους ασθενείς, όπως καταγγέλει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι -ήδη- πριν από δύο ημέρες οι γιατροί της χώρας ζητούσαν να λαμβάνουν την ανάλογη ενημέρωση ενόσω θα διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες ως προς την κατάσταση των λοιμώξεων είναι ουσιαστικές, τόσο για να μπορεί να παρασχεθούν στους ασθενείς η κατάλληλη θεραπεία και η αντίστοιχη παρακολούθηση όσο και για να προστατεύουν τους εμπλεκόμενους γιατρούς και τους ασθενείς που βρίσκονται στη φροντίδα τους από την προσβολή τουτ ιού.

Ο πρόεδρος των Αυστριακών γιατρών ζητά από τον νομοθέτη να υπάρξει τάχιστα μία επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων, για παράδειγμα με την κοινοποίηση των πληροφοριών από τους δημάρχους προς τους θεράποντες γιατρούς, καθώς, όπως τονίζει, μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να εμποδιστεί το ρίσκο μόλυνσης και ως εκ τούτου ο κίνδυνος κλεισίματος ιατρείων με μέτρα καραντίνας, και άρα ο κίνδυνος έλλειψης ανάλογης ιατρικής φροντίδας για ασθενείς.

Σημειώνεται, πως στην Αυστρία τα διαγνωστικά τεστ διενεργούνται με εντολή των υγειονομικών Αρχών της περιφέρειας και του ομόσπονδου κρατιδίου και σε περίπτωση που βγονυν θετικά οι διοικητικές Αρχές εκδίδουν τις γνωματεύσεις για επιβολή καραντίνας.

Μέχρι τώρα υπήρχε η διά νόμου υποχρέωση τήρησης εχεμύθειας από τις Αρχές, ωστόσο χθες η αυστριακή Βουλή ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι οι εκάστοτε δήμαρχοι θα λαμβάνουν πληροφορίες για μολυσμένα άτομα όταν αυτό είναι οπωσδήποτε απαραίτητο για τη φροντίδα τους με ιατρικές υπηρεσίες ή με προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024