Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο ΠΟΥ ανοίγει την πόρτα για ευρύτερη χρήση μασκών - Τι λέει για τι μετάδοση μέσω του αέρα

Κοροναϊός : Ο ΠΟΥ ανοίγει την πόρτα για ευρύτερη χρήση μασκών – Τι λέει για τι μετάδοση μέσω του αέρα

Τη στιγμή που τα κρούσματα κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ο ΠΟΥ άνοιξε την πόρτα στην ευρύτερη χρήση αυτοσχέδιων μασκών ή άλλων προστατευτικών για το στόμα, ως μέσων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού

Τη στιγμή που τα κρούσματα κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ο ΠΟΥ άνοιξε την πόρτα στην ευρύτερη χρήση αυτοσχέδιων μασκών ή άλλων προστατευτικών για το στόμα, ως μέσων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, που επικαλείται εξαιρετικά υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, υπάρχει πιθανότητα η νόσος να μεταφέρεται με τον αέρα.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει πως η κύρια πηγή μετάδοσης πιστεύεται ότι είναι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα, βήχουν ή φταρνίζονται και μολύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο επιφάνειες και άλλους ανθρώπους.

«Πρέπει να φυλάξουμε τις ιατρικές χειρουργικές μάσκες για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όμως η ιδέα να χρησιμοποιούνται προστατευτικά για το στόμα για να αποφεύγεται το βήξιμο ή το φτάρνισμα μεταφέροντας την ασθένεια στο περιβάλλον και προς τους άλλους… από μόνη της δεν είναι κακή ιδέα» τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ.

Ο Ράιν ξεκαθάρισε πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν ακυρώνει την ανάγκη για πλύσιμο των χεριών και για τήρηση των αποστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος με δηλώσεις του τη Δευτέρα, είχε τονίσει πως «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποδεικνύουν πως η χρήση μάσκας μαζικά από τον πληθυσμό έχει κάποια οφέλη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν το αντίθετο, όσον αφορά στη λάθος χρήση μιας μάσκας ή στο να μη φοριέται σωστά».

«Υπάρχει επίσης το θέμα πως έχουμε μεγάλη έλλειψη παγκοσμίως» είχε τονίσει, σύμφωνα με το CNN, σχετικά με τις μάσκες και άλλα είδη ιατρικού υλικού.

«Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι που κινδυνεύουν από αυτόν τον ιό είναι οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι εκτίθενται στον ιό κάθε δευτερόλεπτο της κάθε ημέρας. Η σκέψη ότι δεν έχουν μάσκες είναι τρομακτική».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024