Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα - Κοροναϊός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες

Ελλάδα – Κοροναϊός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες

Μέσα σε λίγες ώρες η μαύρη λίστα των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας έγραψε 68.

Πέντε συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο εξαιτίας του κοροναϊού, ο οποίος έχει προσβάλει 1.673 ανθρώπους στην Ελλάδα συνολικά.

Μέσα σε λίγες ώρες η μαύρη λίστα των νεκρών στη χώρα μας έγραψε 68. Μετά τους 63 θανάτους έως τις 18:00 του Σαββάτου που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσίοδρας, ακόμα 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα χρειαστεί αυστηροποίηση. «Με τα μέτρα που έχουμε λάβει καθυστερούμε τον ιό. Αν όμως δεν συμμορφωθούμε όσο πρέπει αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα» τόνισε.

Ακόμη, 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 20 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένος. Στα θετικά νέα, τόνισε ότι 10 συμπολίτες μας έχουν βγει από τη ΜΕΘ.

«Μια πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας με πολλά ερωτηματικά, τα οποία είναι και πιο σκληρά όταν αναφέρεσαι σε ανθρώπινες ψυχές» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος προσθέτοντας πως οι θάνατοι των συμπολιτών μας «αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας περίπου 2 με 3 εβδομάδες πριν, που είναι ο μέσος όρος των ημερών που απαιτείται για να φτάσει κάποιος στο θάνατο».

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της χρήσης ή μη μάσκας από τους πολίτες που δεν έχουν διαγνωστεί με κοροναϊό αναφέρθηκε εκτενώς ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην καθιερωμένη του ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η συμμετοχή των ασυμπτωματικών ασθενών στη πιθανή μετάδοση του ιού άλλαξε λίγο τα δεδομένα σε αυτό το ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος έρευνα του CDC έδειξε ότι η χρήση κάποιου είδους καλύμματος του προσώπου και της μύτης μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του ιού.

«Γίνεται αναφορά ακόμα και αυτοσχέδιες μάσκες με ύφασμα ή κασκόλ και πάλι μόνο σε δημόσιο χώρο όταν υπάρχει επφαή με άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν γίνεται ξαφνικά γιατί έχει αλλάξει το μήνυμα των γιατρών αλλά για να μην δώσουμε περισσότερες ευκαιρείς στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι τον έχουν» τόνισε ο γιατρός.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο κ. Τσιόδρας όμως και στον τρόπο που κάποιος χρησιμοποιεί μια μάσκα. «Αν υποθέσουμε ότι είμαι καλά και εκτεθώ σε περιβάλλον που κάποιος έχει τον ιό. Πάνω από 40% των σωματιδίων θα έχουν παγιδευτεί στο ύφασμα που φοράω. Αν το βγάλω με απρόσεκτες κινήσεις μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος δικής μου μόλυνσης. Μπορεί η πρακτική της μάσκας να προστατεύει αυτόν που είναι υγιής από αυτόν που έχει τον ιό αλλά όχι συμπτώματα, αλλα΄μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα από την αντίθετη μεριά».

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η χρήση μάσκας θα φέρει μικρό όφελος, αλλά μπορεί να αυξηθεί αν αυξηθεί και η εξάπλωση του ιού.

«Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς ενδεχομένως να προτείνουμε στην Ευρώπη μια τέτοια λύση αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τους περιορισμούς» κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024