Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΓΣΕΕ : Να δοθεί και στους μακροχρόνια άνεργους το επίδομα των 800 ευρώ

Κοροναϊός – ΓΣΕΕ : Να δοθεί και στους μακροχρόνια άνεργους το επίδομα των 800 ευρώ

Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), ενώ την επέκταση του έκτακτου επιδόματος γι' αυτή την κατηγορία αξιώνουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι αβοήθητοι στην πανδημία

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ αυτών, μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα, τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Τεράστιο θέμα επιβίωσης των μακροχρόνια ανέργων

Μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ.

Για περισσότερους από 470.000 μακροχρόνια άνεργους η κυβέρνηση δεν προβλέπει κανένα μέτρο ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας.

Από το πακέτο στήριξης, στο οποίο περιελήφθησαν 1,7 εκ. εργαζόμενοι του ιδιωτικού Τομέα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή 3,2 εκ. φυσικά και νομικά πρόσωπα, δεν προβλέφθηκε το παραμικρό για όσους ανθρώπους παραμένουν εκτός εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ στις 31/12/2019 ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες του Οργανισμού 1.064.526 άνεργοι, εκ των οποίων μόνο οι 191.776 έπαιρναν επίδομα.

Από αυτούς, οι 500.049 ήταν άνεργοι για χρονικό διάστημα πέραν του έτους, εκ των οποίων μόνο οι 30.000 λαμβάνουν την μικρή ενίσχυση των 200 ευρώ ανά μήνα. Και ενώ παρατάθηκαν οι ενισχύσεις του ΟΑΕΔ για όσους τις ελάμβαναν το α’ δίμηνο του 2020, αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων εξαιρέθηκε από τα μέτρα ενίσχυσης την περίοδο της πανδημίας.

Κατά συνέπεια προκύπτει τεράστιο θέμα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να βρουν εργασία (πανδημία, καθυστέρηση έναρξης τουριστικής περιόδου), αλλά τους ξέχασε επιδεικτικά και η πολιτεία. αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης αυτής της κατηγορίας των ανέργων. Κανείς μέσα στην κρίση δεν μπορεί να νιώθει ή να παραμένει αβοήθητος, να μην έχει τα αναγκαία για την επιβίωσή του» τονίζει.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους

Στην ίδια κατεύθυνση 61βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ και στους μακροχρόνια ανέργους.

Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις έχουν ζητήσει και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης με Ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, στηλιτεύοντας την εξαίρεση των μακροχρόνια ανέργων.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024