Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Έκκληση της Καταλονίας για βοήθεια από τον ισπανικό στρατό

Κοροναϊός: Έκκληση της Καταλονίας για βοήθεια από τον ισπανικό στρατό

Η Καταλονία, η οποία πλήττεται περισσότερο από τον κοροναϊό αμέσως μετά τη Μαδρίτη, υποστηρίζει πως οποιαδήποτε βοήθεια τώρα είναι αποδεκτή

Βοήθεια από τον ισπανικό στρατό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού -παρά την αρχική της απροθυμία- ζητά η ηγεσία της Καταλονίας.

Η Καταλονία, η οποία πλήττεται περισσότερο από τον κοροναϊό αμέσως μετά τη Μαδρίτη, υποστηρίζει πως οποιαδήποτε βοήθεια τώρα είναι αποδεκτή.

Όπως μεταδίδει το BBC, τον περασμένο μήνα, η αυτονομιστική διοίκηση του Quim Torra δήλωσε ότι δεν χρειάζεται τον ισπανικό στρατό στην περιοχή. Ωστόσο, καθώς πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 110.000 και οι νεκροί τις 10.000, η ηγεσία ζητά οποιαδήποτε βοήθεια.

Ειδικότερα, οι νεκροί στην Ισπανία έφτασαν την Πέμπτη τις 10.003, παραμένοντας έτσι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε ανθρώπινες απώλειες με τρίτη τις ΗΠΑ, που μετρούν 5.116 νεκρούς.

Η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε σχέση με την Τετάρτη δείχνει επιβράδυνση του ρυθμού στη χώρα, ωστόσο η χώρα φοβάται ότι θα κατακλυστούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Αν μπορούν να μας βοηθήσουν…»

«Αν μπορούν να μας βοηθήσουν – και αν κάποιος γιατρός μπορεί να έρθει και να μας βοηθήσει – θα ήμουν πολύ ευγνώμων» δήλωσε ο Quim Torra.

Ενώ η διοίκηση της Καταλονίας παραδέχτηκε ότι δεν είχε ενημερώσει επαρκώς τους πολίτες για την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει ιδιαίτερα στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση φέρει το βάρος της οικονομικής στήριξης του τομέα της υγείας και οι πόροι δεν επαρκούν.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Υγείας της Καταλονίας ζήτησε επίσης βοήθεια από τον ισπανικό στρατό, ο οποίος απολυμαίνει ήδη τα σπίτια των ηλικιωμένων στην περιοχή και βοηθά στη δημιουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου σε ένα συνεδριακό κέντρο στη Βαρκελώνη.

«Χρειαζόμαστε χέρια» δήλωσε η Alba Vergés στο ραδιόφωνο Catalunya. «Και με τα χέρια, εννοώ επίσης ότι αν ο στρατός έχει γιατρούς και νοσηλευτές, θα πρέπει να μας βοηθήσουν».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024