Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΟΕ: Οι αθλητές που προκρίθηκαν στο Τόκιο πρέπει να συμμετάσχουν και στη διοργάνωση του 2021

ΔΟΕ: Οι αθλητές που προκρίθηκαν στο Τόκιο πρέπει να συμμετάσχουν και στη διοργάνωση του 2021

Οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 θα πρέπει να επιλεγούν εκ νέου από τις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεταφερθείσα για το 2021 διοργάνωση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/04) η ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση υποχώρησαν στις έντονες πιέσεις από τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, συμφωνώντας να αναβάλλουν τους Αγώνες κατά ένα χρόνο έως το 2021 λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Όλες οι προκρίσεις που έχουν επιτευχθεί από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και μεμονωμένους αθλητές παραμένουν ως έχουν» δήλωσε ο διευθυντής της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

«Οποιοσδήποτε αθλητής πρέπει να επιλεγεί ξεχωριστά επειδή αντιπροσωπεύουν τις επιτροπές των χωρών τους. Σε όλα τα αθλήματα η κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τους αθλητές».

Περίπου το 57% των 11.000 αθλητών έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους αγώνες του Τόκιο πριν ακυρωθούν τα προολυμπιακά τουρνουά, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ΔΟΕ προσπαθεί επίσης να κάνει το Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών και πάλι διαθέσιμο αφού σχεδιάζεται να πωληθεί ως διαμερίσματα μετά από τους εφετινούς Αγώνες.

«Το Χωριό αποτελεί μέρος της πρώτης προτεραιότητας μας» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων, Κρίστοφ Ντούμπι.

«Το Χωριό είναι το σπίτι… μακριά από την πατρίδα, μια φανταστική εξέλιξη. Είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα για να αποκατασταθεί αυτή η φανταστική περιουσία. Ναι, είναι απολύτως επείγον θέμα και θα πρέπει να λυθεί άμεσα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024