Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πρωτοπορεί ο Δήμος Πειραιά - Δημιουργεί με προηγμένη τεχνολογία μάσκες για τους γιατρούς

Κοροναϊός : Πρωτοπορεί ο Δήμος Πειραιά – Δημιουργεί με προηγμένη τεχνολογία μάσκες για τους γιατρούς

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης μας, αξιοποιώντας πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες, του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης, αξιοποιώντας πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Συγκεκριμένα, δημιούργησε με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης από το μηδέν, ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες) τις οποίες θα προσφέρει στα νοσοκομεία του Πειραιά, προκειμένου να στηρίξει το έργο τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται, πως οι ασπίδες προστασίας προσώπου θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μόλις λάβουν έγκριση από το Υπουργείο Υγείας.

Μώραλης: Ο Δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί με τις προηγμένες τεχνολογίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

«Η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου από μηδενική βάση είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο.

Αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» αναδεικνύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες δεν είναι μια αόριστη έννοια, καθώς εφαρμόζονται πλέον στη ζωή μας με δημιουργικό τρόπο.

Ο Δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που αποτελούσε στόχο όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», τον οποίο και επιτυγχάνουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να υλοποιεί ενέργειες για τη στήριξη των επιστημόνων και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Καρύδης : Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά ότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία και αξία ένα Κέντρο Καινοτομίας για την επιχειρηματικότητα και τη γαλάζια ανάπτυξη να μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία μας.

«Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη αξιοποιώντας τον εξοπλισμό του «Blue Lab» και την τεχνολογία των 3D Printers, δημιουργούμε και προσφέρουμε ασπίδες προστασίας προσώπου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό των νοσοκομείων του Πειραιά από τον κοροναϊό.

Στον Δήμο Πειραιά αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα κάθε γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών μας. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη τιμούμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υγεία και την προστασία των πολιτών», τόνισε ο κ. Καρύδης.

«Παράγουμε αυτό που μας λείπει»

O Σύμβουλος του Δημάρχου για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλίας Σαλπέας, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως ο Δήμος Πειραιά και το Κέντρο Καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη μπαίνουν στη μάχη ενάντια στον κοροναϊό, δημιουργώντας ασπίδες προστασίας προσώπου για το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του Πειραιά και όχι μόνο.

«Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ανθρωπότητας, ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί είναι οι προμήθειες αναγκαίου υλικού προστασίας της υγείας, καθώς η χώρα μας δεν είχε στο παρελθόν παραγωγικές μονάδες.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, που διαθέτει το «Blue Lab» μας δίνει τη δυνατότητα να παράξουμε αυτό που μας λείπει.

Πρόκειται για μια τεχνολογία ραγδαία εξελισσόμενη που μπορεί να δώσει στη χώρα μας τη δυνατότητα να αποκτήσει παραγωγική ανεξαρτησία, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Δημοτική Αρχή δημιούργησε το Κέντρο Καινοτομίας που έχει σκοπό να φέρει κοντά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με αυτή τη νέα τεχνολογία, η οποία είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναδιοργάνωση της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Σαλπέας.

Τι είναι το «Blue Lab»

Το «Blue Lab» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024