Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πήρε «φωτιά» η πλατφόρμα - Πάνω από 80.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων

Κοροναϊός : Πήρε «φωτιά» η πλατφόρμα – Πάνω από 80.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων

Πολύ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Πολύ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Στις 80.400 έφτασαν οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη με το «καλημέρα»που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ που δίνεται από την κυβέρνηση μετά την αναστολή της λειτουργία επιχειρήσεων λόγω του κοροναϊού παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή.

Να σημειωθεί ότι υπεύθυνη δήλωση οφείλουν να υποβάλουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, καθώς και όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ.

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί η δήλωση από τον εργαζόμενο είναι να έχει προηγηθεί η δήλωση του εργοδότη στο σύστημα «Εργάνη».

Για την υποβολή της αίτησης, οι εργαζόμενοι χρειάζονται τους κλειδάριθμους του Taxisnet, τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικoύ λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Στην περίπτωση δε που μισθώνουν κύρια κατοικία, απαιτούνται τα στοιχεία του εκμισθωτή και του σπιτιού που νοικιάζουν προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%. Προσοχή: Την έκπτωση δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Όσο για τις πληρωμές των 800 ευρώ, σχεδιάζεται να γίνουν σταδιακά, ανάλογα και με τη ροή των αιτήσεων, με στόχο να έχουν σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024