«Την παρτίδα πρώτα τη σώνεις και μετά την κερδάς» λένε οι χαρτοπαίκτες στα καφενεία και στις λέσχες και το νόημα αυτής της παροιμιώδους και αποφθεγματικής ρήσης κολλάει γάντι στη ζοφερή επικαιρότητα…

Κολλάει γάντι και στη σύνδεση της πανδημίας με τον αθλητισμό, καθόσον πρώτα πρέπει να σωθεί η παρτίδα της υγείας, της ασφάλειας και της ζωής και ύστερα να κερδηθεί εκείνη των γηπέδων.

Πρώτα αναβλήθηκε το Εuro και ύστερα πήραν σειρά οι Ολυμπιακοί Αγώνες: οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις του 2020 μετατέθηκαν στο 2021 και αυτός ο ετεροχρονισμός προκαλεί μια ανακατωσούρα στις διοργανώσεις που ούτως ή άλλως πρόκειται να διεξαχθούν την επόμενη χρονιά…

Το λες και μπάχαλο αυτό που θα συμβεί ή – με κάποια δόση επιείκειας και χαμηλών τόνων – του βάζεις την ετικέτα του μεγαλύτερου ντόμινο που έχει συμβεί στα χρονικά των σπορ.

Οι Αμερικανοί προέβησαν στην απαραίτητη επικαιροποίηση και ήδη από προχθές έδωσαν το σύνθημα της επιχείρησής τους στα ολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ ανδρών και γυναικών: new dates, same mission, τουτέστιν, νέες ημερομηνίες, ίδια αποστολή.

Την ίδια στιγμή το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στριμωγμένο στα σχοινιά από πάσης απόψεως: πέρα από τα κάθε λογής Κύπελλα Ευρώπης που βρίσκονται στον αέρα και κανείς δεν ξέρει εάν θα συνεχιστούν ή θα ακυρωθούν, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στέλνει αδιάβαστο το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαγόταν από τις 2 έως τις 19 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένου ότι η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων θα πέσει στις 8 Αυγούστου, είναι κομματάκι δύσκολο να ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ή μήπως όχι; Δεν έχω σκοπό να βάλω πονηρές ιδέες στο μυαλό των υψηλών κλιμακίων της FIBA, αλλά αυτή η αλληλουχία έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο γουότερ πόλο με τη διεξαγωγή Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων ή Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά.

Συν τοις άλλοις, εκκρεμούν και οι υπολειπόμενοι αγώνες των «παραθύρων» του Ευρωμπάσκετ του 2021. Του 2021 έγραψα; Ε, μάλλον του 2022…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο