Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Το 50% πιστεύει ότι θα κολλήσει κοροναϊό - Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση: Το 50% πιστεύει ότι θα κολλήσει κοροναϊό – Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Ενας στους δύο Ελληνες εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κοροναϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ την ίδια στιγμή το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού

Ενας στους δύο Ελληνες εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κοροναϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ την ίδια στιγμή το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία-εισόδημά του.

Η 4η έρευνα για τον κοροναϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κοροναϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι παρακολουθεί καθημερινά την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ.

Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κοροναϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Πώς βλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κοροναϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%.
Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κοροναϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024