Ηδη από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν να τοποθετούνται κιγκλιδώματα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Μετά και την οριστική απόφαση να κλείσει η παραλία της πόλης εξαιτίας της πολυκοσμίας, κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να τοποθετεί τα κάγκελα, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων πρόληψης κατά του κοροναϊού.
Η παραλία θα κλείνει καθημερινά από τις 14:00 έως τις 08:00 το πρωί της επομένης, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα περιμένει κλειστή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Την απόφαση έλαβε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, μετά από επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Τρίτης και αρχικά θα γίνονται συστάσεις στους παραβάτες. Από αύριο, Τέταρτη, όσοι δε συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.
Έφτασαν 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί
Σημειώνεται πως με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί θα κλείσει από σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσική.
Ειδικότερα, δύο φορτηγά της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μαζί με εργαζόμενους, μετέφεραν τα κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο ώστε να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία του παραλιακού μετώπου, υπό τις καθοδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων