Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ

Κοροναϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ

Πάντως, η χλωροκίνη έχει σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Μάλιστα, κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από υπερκατανάλωση χλωροκίνης.

Νέα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί από τον κοροναϊό με τη χρήση χλωροκίνης δημοσίευσε ο Γάλλος επιστήμονας Ντιντιέ Ραούλ.

Ο Ντιντιέ Ραούλ (Didier Rault), επικεφαλής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Νόσων στη Μασσαλία, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία του για τον κοροναϊό είναι πολύ αποτελεσματική.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανάρτησή του,στο Twitter, από τα 1004 άτομα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Ινστιτούτο, τα 1003 θεραπεύτηκαν και ένας ασθενής πέθανε.

Η αγωγή που αναπτύχθηκε από τον Didier Raoul βασίζεται στην υδροξυχλωροκίνη. Οι ασθενείς το παίρνουν σε συνδυασμό με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη, το οποίο εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριακής επιμόλυνσης.

Η έρευνα

O καθηγητής Ιατρικής ανακάλυψε πως θεραπεία που χρησιμοποιεί την ουσία υδροξυχλωροκίνη βελτιώνει πολύ τους ασθενείς με κοροναϊό.

Η χλωροκίνη έχει ανθελονοσιακές ιδιότητες και χορηγείται για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ελονοσίας, αλλά και αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.   Στην Κίνα, σε κλινικές δοκιμές κατά του Covid-19 χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για τη θεραπεία νοσούντων από κορoναϊό φωσφορική χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη.

Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης, μόλις 600 milligram ημερησίως επί έξι μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και μίλησε για αυτά αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star, στενός συνεργάτης του καθηγητή Ραούλ.

«Είχαμε τα αποτελέσματα στις πρώτες έξι μέρες, οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ του ιού. Οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί» εξηγεί ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας, Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ.

Προειδοποιήσεις ειδικών

Πάντως, οι επιστήμονες συστήνουν υπομονή, καθώς πρέπει να γίνουν πολλές δοκιμές ώστε να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης.

Το φάρμακο με την ουσία αυτή έχει σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Μάλιστα, κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από υπερκατανάλωση χλωροκίνης.

Πάντως, είναι πολύ νωρίς στο να μιλάμε για μια σημαντική ανακάλυψη. Καμία από τις μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνη δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονική επιθεώρηση.

Οι επικριτές του Raoul επισημαίνουν επίσης ότι δεν πρόκειται για πειράματα, αλλά για μελέτες παρατήρησης, στις οποίες συλλέγονται δεδομένα χωρίς ενεργό παρέμβαση στα γεγονότα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συστηματικού σφάλματος.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024