Η συγκεκριμένη συσκευή θα βοηθήσει πολύ κόσμο που νοσεί από τον κοροναϊό

Οι Βρετανοί ερευνητές έχουν επανασχεδιάσει μια αναπνευστική συσκευή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα αναπνοής που σχετίζονται με το κοροναϊό – και να τα κρατήσουν μακριά από κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Οι μηχανές χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία ασθενών με άπνοια ύπνου. Σύμφωνα με το University College του Λονδίνου, η διαδικασία σχεδιασμού χρειάστηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες και εγκρίθηκε για χρήση από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

«Εκατοντάδες συσκευές πρόκειται να παραδοθούν στην UCLH για κλινικές δοκιμές, με ταχεία ανάπτυξη σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα πριν από την προβλεπόμενη αύξηση των εισόδων στο εκάστοτε νοσοκομείο για τον κοροναϊό», ανέφερε η UCL σε μια δήλωση.

Το πανεπιστήμιο λέει ότι οι επανασχεδιασμένες μηχανές CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης στην ικανότητα του νοσοκομειακού αναπνευστήρα, που χρησιμοποιείται ωςθεραπεία ασθενών που χρειάζονται λιγότερο εντατική υποστήριξη.

Οι συσκευές σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με κλινικούς ιατρούς, μαζί με την τεχνική υποστήριξη από τις ομάδες Formula 1 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο καθηγητής Tim Baker από το τμήμα μηχανικής της UCL δήλωσε αυτό σε μια δήλωση: «Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης, είμαστε ευγνώμονες που είχαμε τη δυνατότητα να μειώσουμε μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια σε λίγες μέρες».

«Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις υπολογιστών, βελτιώσαμε τη συσκευή περαιτέρω για να δημιουργήσουμε μια υπερσύγχρονη έκδοση προσαρμοσμένη στη μαζική παραγωγή».

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά μέρη του κόσμου δυσκολεύονται να πάρουν αρκετές σημαντικές προμήθειες, όπως μάσκες, γάντια και ανεμιστήρες, για να αντιμετωπίσουν την εισροή ασθενών που πάσχουν από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό.

Πηγή: edition.cnn.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr