
Τσιόδρας : Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλεσε τους γονείς να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών κάλεσε τους γονείς ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού.
Σημείωσε ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ποια εμβόλια πρέπει να γίνουν
Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά και να μην προκληθούν επιπλέον προβλήματα υγείας, καθώς επίσης να μην επιβαρυνθεί ακολούθως το σύστημα υγείας.
Ειδικότερα έκανε αναφορά στα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της φυματίωσης, το αντιδιφθεριτικό, το αντικοκκυτικό, το αντιτετανικό, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.
Επισήμανε ότι συνιστάται να γίνονται τα πολλαπλά εμβόλια.
Προσοχή στον συνωστισμό στα ιατρεία
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ζήτησε να συνοδεύει ένας γονιός το παιδί που θα πρέπει να εμβολιαστεί και κάλεσε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του κοροναϊού σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό στα ιατρεία.
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε, δε, ότι θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες και πως η σύσταση για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών είναι σύμφωνη με τις εντολές των διεθνών οργανισμών.
- Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού του Αφέντη Χριστού στο Αρκαλοχώρι, 5 χρόνια μετά τον σεισμό
- Το The Ellinikon Sports Park ανοίγει και παραδίδεται σταδιακά εγκαινιάζοντας μια νέα φάση για την μεγάλη ανάπλαση του Ελληνικού
- Άνω Λιόσια: Φωτιά σε πάρκινγκ σπιτιού – Δύο άτομα με εγκαύματα στο Θριάσιο
- ΚΕΔ: «Ο Βαλέρι κινείται νομικά για δημοσίευμα στην Ιταλία»
- Tηλεφώνημα για βόμβα στη γαλλική πρεσβεία – Διακόπηκε η κυκλοφορία
- Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη