Τσιόδρας : Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών
Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλεσε τους γονείς να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών κάλεσε τους γονείς ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού.
Σημείωσε ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ποια εμβόλια πρέπει να γίνουν
Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά και να μην προκληθούν επιπλέον προβλήματα υγείας, καθώς επίσης να μην επιβαρυνθεί ακολούθως το σύστημα υγείας.
Ειδικότερα έκανε αναφορά στα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της φυματίωσης, το αντιδιφθεριτικό, το αντικοκκυτικό, το αντιτετανικό, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.
Επισήμανε ότι συνιστάται να γίνονται τα πολλαπλά εμβόλια.
Προσοχή στον συνωστισμό στα ιατρεία
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ζήτησε να συνοδεύει ένας γονιός το παιδί που θα πρέπει να εμβολιαστεί και κάλεσε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του κοροναϊού σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό στα ιατρεία.
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε, δε, ότι θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες και πως η σύσταση για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών είναι σύμφωνη με τις εντολές των διεθνών οργανισμών.
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)












![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442