Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας : Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών

Τσιόδρας : Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί παιδιών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλεσε τους γονείς να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών κάλεσε τους γονείς ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού.

Σημείωσε ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ποια εμβόλια πρέπει να γίνουν

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά και να μην προκληθούν επιπλέον προβλήματα υγείας, καθώς επίσης να μην επιβαρυνθεί ακολούθως το σύστημα υγείας.

Ειδικότερα έκανε αναφορά στα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της φυματίωσης, το αντιδιφθεριτικό, το αντικοκκυτικό, το αντιτετανικό, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.

Επισήμανε ότι συνιστάται να γίνονται τα πολλαπλά εμβόλια.

Προσοχή στον συνωστισμό στα ιατρεία

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ζήτησε να συνοδεύει ένας γονιός το παιδί που θα πρέπει να εμβολιαστεί και κάλεσε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του κοροναϊού σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό στα ιατρεία.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε, δε, ότι θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες και πως η σύσταση για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών είναι σύμφωνη με τις εντολές των διεθνών οργανισμών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024