Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο «χάρτης» των κρουσμάτων - Στους 39 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κοροναϊός : Ο «χάρτης» των κρουσμάτων – Στους 39 οι νεκροί στην Ελλάδα

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα από τον κοροναϊό, καθώς την Κυριακή ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 39.

Όμως τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και η συμμόρφωση των πολιτών στην Ελλάδα, στις οδηγίες των αρμοδίων, έχουν επιτύχει να διατηρήσουν σε διαχειρίσιμα μεγέθη την κρίση, ενώ συνεχώς τονίζεται ότι οποιαδήποτε χαλάρωση, θα αποδειχθεί καταστροφική.

Το τελευταίο θύμα από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, καταγράφηκε στη  Λέσβο το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η άτυχη γυναίκα δεν συμπεριλαμβανόταν στους 38 νεκρούς που ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού έφτασαν πλέον στα 1.156, καθώς προστέθηκαν άλλα 95 μέσα σε μία ημέρα. 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Οι πέντε άνθρωποι που κατέληξαν την Κυριακή, είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Συνιστά προσοχή ο Τσιόδρας

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού.

Όπως είπε, η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση. «Τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μεφλοκίνη, λέγοντας πως θα δοκιμαστεί και το φάρμακο αυτό, το οποίο έχει παρόμοια χρήση με τη χλωροκίνη αλλά και πιθανές παρενέργειες και τοξικότητα.

Το συγκεκριμένο φάρμακο δρα κατά της ελονοσίας, όπως επίσης και η χλωροκίνη, η οποία περιλαμβάνεται σε θεραπευτικό πρωτόκολλο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό.

Νέα κρούσματα σε Πέλλα και Χαλκιδική

Πρόκειται για έναν 67χρονο ο οποίος την Παρασκευή ένιωσε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος, έχει μια κόρη η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει μια φίλη με υψηλό πυρετό και στη συνέχεια επέστρεψε

Στη Χαλκιδική, ένας 40χρονος άνδρας εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο 65χρονος, ο οποίος  τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ελαιόρεμα Πυλαίας και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα από τις δαγκωματιές.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024